Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Επικίνδυνο μπούλινγκ σε 80χρονη, δημότη Αγίας Παρασκευής, στην Πανδημία, επειδή τάιζε αδέσποτες γάτες!

Συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Αγία Παρασκευή, και το κάνουμε γνωστό με την ελπίδα ότι η θα βοηθήσουμε έτσι στην άμεση εύρεση λύσεων, για να σταματήσει αυτή η οδυνηρή κατάσταση για μία ηλικιωμένη γυναίκα, που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή της, για να προστατευτεί και να υποστηριχτεί αποτελεσματικά. Και επίσης, να προστατευτούν καλύτερα τα αδέσποτα ζώα από υπαρκτούς, άμεσους κινδύνους (φόλες, αυτοκίνητα, κ.α.).

 


Σύμφωνα με το OTANEWS.GR, η ιδιαίτερη σχέση της ηλικιωμένης γυναίκας από παιδί με τα ζώα λειτουργεί υποστηρικτικά γι’αυτήν, ιδιαίτερα τώρα με την καραντίνα. Έχει μεγάλη ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματα αγάπης και προστασίας προς τα αδέσποτα, συνήθεια που λειτουργεί πολύ ενισχυτικά και θεραπευτικά στη ψυχολογία της. Τους προσφέρει ξηρά τροφή και νεράκι, κάνει υπερπροσπάθεια, με άλλες φιλόζωες κυρίες της γειτονιάς, να τα πιάσει και να τα στειρώσει, έχει ήδη στειρώσει τα περισσότερα, σέβεται απόλυτα τους χώρους, την υγιεινή και την αισθητική τους.

Έχει βοηθήσει να υιοθετηθούν ορισμένα γατάκια, ενώ συχνά φωτογραφίες από τα αδέσποτα αυτά δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, με την ελπίδα της υιοθεσίας και της ευζωίας τους.

Κάποιοι γείτονες την στοχοποίησαν και την εκφοβίζουν πολύ έντονα και συστηματικά, σε σημείο να κινδυνεύει η υγεία της, με γραπτό κείμενο – ανακοίνωση – φιρμάνι, «απόφαση» ελαχίστων ατόμων. Στην κορύφωση της πανδημίας. Μέσα στις γιορτές!

Και οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση δεν σταματούν εκεί:  εκφοβίζουν και προφορικά την γυναίκα, της επιτίθενται λεκτικά, την απειλούν για αστρονομικά και πολλαπλά πρόστιμα, τονίζουν την «με κάθε τρόπο απομάκρυνση των γατών», την απειλούν ακόμα και για τις γάτες που φιλοξενεί στην οικία της!

Τι σημαίνει αυτό; Θα κινδυνέψει η υγεία της, με πολύ μεγαλύτερη η έκθεση της γυναίκας στον κορονοϊό, στις καιρικές συνθήκες, σε ψυχική πίεση, σε πιθανότητα ατυχήματος στον στενό δρόμο με διερχόμενο αυτοκίνητο. Και θα αυξηθεί εκθετικά ο κίνδυνος θανάτου των γατιών, από τα αυτοκίνητα, αλλά κυρίως από τον κίνδυνο δηλητηρίασης με φόλες. Άλλωστε, πριν λίγες εβδομάδες, σε απόσταση 100 μέτρων είχαν ρίξει φόλες και είχαν πεθάνει αρκετά ζώα, κάτι που έχει συμβεί δύο φορές, τουλάχιστον, μέσα στο 2020.

 Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλούμε να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mixbourg@gmail.com.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο OTANEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.