Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα: Οδηγός Επιβίωσης για Σκύλους και Γάτες

Οι ημέρες των Χριστουγέννων κρύβουν κινδύνους για τους δεσποζόμενους σκύλους και γάτες. Έτσι, ο οδηγός επιβίωσης είναι πολύτιμος. Από το  ZOON.GR

 


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια του καθώς και τα χριστουγεννιάτικα φυτά μπορεί να τους προκαλέσουν από σοβαρό τραυματισμό μέχρι δηλητηρίαση.

Η διεθνής οργάνωση προστασίας των ζώων FOUR PAWS έχει συντάξει ένα οδηγό με τους κινδύνους των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ειδικά για τις γάτες και τα κουτάβια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια ενδιαφέρουσα καινοτομία στο σαλόνι. Θα θελήσουν να εξερευνήσουν και να ροκανίσουν κάθε κλαδί, κίνηση που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι καλά στερεωμένο σε μια βαριά βάση ιδανικά και στους τοίχους.

 

Στολίδια

Μην αγοράσετε γυάλινα στολίδια καθώς ο σκύλος ή η γάτα σας θα νομίζει ότι είναι παιγνίδι. Τα γυάλινα διακοσμητικά σπάνε εύκολα και μπορούν να βλάψουν το ζώο σας.

Προτιμήστε ξύλινα και φυσικά στολίδια που είναι λιγότερο επικίνδυνα για τα ζώα, αν και υπάρχει ακόμα κίνδυνος κατάποσης.

Βεβαιωθείτε ότι οι μπάλες και τα άλλα στολίδια δεν στερεώνονται με μεταλλικά άγκιστρα στο δέντρο γιατί αυτό είναι επικίνδυνο.

 

Γιρλάντες – Σπρέι χιονιού

Αποφύγετε τις διακοσμητικές γιρλάντες γιατί περιέχουν υπολείμματα μολύβδου που είναι τοξικός ενώ σε περίπτωση που την καταπιούν υπάρχει κίνδυνος να φράξει το έντερό τους.

Επίσης, αποφύγετε το σπρέι χιονιού γιατί στους σκύλους και τις γάτες αρέσει να το γλείφουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρο δηλητηρίαση.

 

Χριστουγεννιάτικα φυτά

Το γκι, το ου και το ταυτισμένο με τα Χριστούγεννα, Αλεξανδρινό, δίνουν άλλη αίσθηση στο χώρο μας. Μόνο που μπορεί να προκαλέσουν τοξικές αντιδράσεις στα ζώα που έχει τη συνήθεια να τα μασάνε.

Γι’ αυτό φροντίστε να τα τοποθετήσετε σε σημείο που δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν και εάν δεν μπορείτε είναι καλύτερο να μην διακοσμήσετε το σαλόνι σας με αυτά τα φυτά.

 

Όχι γλυκά

Ο οδηγός επιβίωσης περιλαμβάνει και τα γλυκά. Φυσικά και το ξέρετε ότι δεν πρέπει να δίνουμε γλυκά στους σκύλους και τις γάτες.

Μην υποκύψετε στο χειριστικό βλέμμα που θα σας ρίχνουν καθώς θα είναι λόγω Χριστουγέννων περικυκλωμένοι από μυρωδιές γλυκών.

Και εννοείται μακρυά από τη σοκολάτα που είναι το πιο επικίνδυνο γλύκισμα για τους σκύλους και τις γάτες.

Και εννοείται μακρυά από τη σοκολάτα που είναι το πιο επικίνδυνο γλύκισμα για τους σκύλους και τις γάτες.

 

Πηγή: ZOON.GR , FOUR PAWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.