Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ας συνδιαμορφώσουμε το 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας που θα γίνει στην Αθήνα 9 - 11 Ιουνίου



Το έμαθα στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, στο άρθρο της Χριστίνα Πάντζου με τίτλο «Δημοκρατία στην οικονομία, χειραφέτηση της κοινωνίας, ενδυνάμωση της αλλαγής»:  το 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) θα γίνει στην Αθήνα από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου η 6η Γενική Συνέλευση του Ripess Europe, του Ευρωπαϊκού τμήματος του Διηπειρωτικού Δικτύου για την Προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Ζητείται η ενεργή συμμετοχή μας:

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί κάθε εγχείρημα, ομάδα, δικτύωση και ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συνδράμει συνδιαμορφώντας το πρόγραμμα, να προτείνει ιδέες που άπτονται των παραπάνω θεματικών, καθώς και τη μορφή που θα μπορούσαν να πάρουν (εργαστήρι, πάνελ συζήτησης κ.λπ.) έως τις 5 Μαρτίου, στο call@universse2017.org
Ενημέρωση σχετικά με το συνέδριο στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Για το 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κ.ΑΛ.Ο. :
«Εγχειρήματα, φορείς, ομάδες και άνθρωποι που εργάζονται για την προώθηση και ανάπτυξη της Κ.ΑΛ.Ο. από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν εμπειρίες, πρακτικές, τεχνογνωσία και κοινές στρατηγικές συνεργασίας και δικτύωσης αυτού του δυναμικού Σύμπαντος που υπάρχει ήδη, αλλάζει τα δεδομένα και παράγει αποτελέσματα και ιστορίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το Συνέδριο της Αθήνας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να καταστεί ορατή η πραγματικότητα της Κ.ΑΛ.Ο. στην Ελλάδα, να αναπτυχθούν νέοι δεσμοί με ανθρώπους, φορείς και εγχειρήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναβαθμίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν πολίτες ενεργοί που μέσα από τη δράση τους προωθούν την ελευθερία, την αμοιβαιότητα, την αλληλεγύη και την ισοτιμία των σχέσεων στην κοινωνία και την οικονομία.
Στόχος είναι, μέσα από την ουσιαστική ανταλλαγή εμπειριών και οπτικών, να διαμορφωθεί ένα κοινό όραμα, μια κοινή αφήγηση για την Κ.ΑΛ.Ο. ως μια πραγματικότητα που φέρνει τη δημοκρατία στην οικονομία, τη χειραφέτηση της κοινωνίας και τελικά ενδυναμώνει την αλλαγή.»

Θα διεξαχθεί γύρω από 6 +1 θεματικές ζώνες:
1.
Μορφές, πεδία και οπτικές της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και του συνεργατισμού.
2.
Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή με φόντο την κλιματική αλλαγή.
3.
Πρακτικές Κ.ΑΛ.Ο. στην κοινωνική ένταξη με έμφαση στο προσφυγικό ζήτημα
4.
Κοινωνική καινοτομία: έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση και εργαλεία για την Κ.ΑΛ.Ο.
5.
Κοινά: προσεγγίσεις και πρακτικές σε ψηφιακά, φυσικά, αστικά, πολιτιστικά.
6.
Δημόσιες πολιτικές (αυτοδιοίκηση, εθνικές, ευρωπαϊκές) για την Κ.ΑΛ.Ο.: ποιες, από ποιους, για ποιους;
7.
Ελεύθερη ζώνη.

Και δύο λόγια  για το ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ RIPESS: “γεννήθηκε στην Βαρκελώνη το 2011 ως προϊόν της συνέργειας μεταξύ περιφερειακών και διεθνών δικτύων της Κ.ΑΛ.Ο. που συναντήθηκαν στο Λουξεμβούργο το 2009 στη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ για την «Παγκοσμιοποίηση της Αλληλεγγύης».
Η δημιουργία του, γράφει η ιδρυτική του διακήρυξη, «αποτελεί μια υπενθύμιση προς όλους μας ότι έχουμε πορευτεί έναν μακρύ δρόμο αγώνων και εμπειριών που σημάδεψαν την κοινωνική και πολιτική ιστορία της Ευρώπης.
Οπότε άντρες και γυναίκες στο πιο μικρό χωριό της Γηραιάς Ηπείρου συναντήθηκαν και ανέπτυξαν μια συλλογική απάντηση, μια απάντηση χειραφέτησης απέναντι στις ανάγκες τους, συνέβαλαν στην πρόοδο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας»”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.