Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αντί ενός 4ου Μνημονίου, μια πρόταση επιστροφής… προς τα μπρος! Του Γιώργου Κολέμπα



Είναι τα μνημόνια και οι πολιτικές της διαρκούς λιτότητας και των συνεχών παραχωρήσεων κατακτήσεων χρόνων του κόσμου της εργασίας, κυριαρχικών εθνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και εθνικού πλούτου μονόδρομος, όπως από την αρχή της οικονομικής κρίσης προσπαθούν να μας πείσουν;
Η απάντηση από τον Γιώργο Κολέμπα. Και η συμβολή του στη διατύπωση ενός εναλλακτικού λόγου, ενός διαφορετικού πλαισίου πολιτικής, όπως δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο TVXS:


Τι περιμένουμε; Δεν υπάρχουν "σωτήρες"


Οι περισσότεροι νεοέλληνες περίμεναν, μετέωροι και άπρακτοι, ότι η κυβέρνηση "κοινωνικής σωτηρίας" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μας έλυνε όλα τα προβλήματα: Να συμφωνήσει με τους "θεσμούς", να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, να αποτρέψει τη "λιτότητα", την "ανθρωπιστική" και ‘’περιβαλλοντική’’ κρίση κ.λπ. Και αυτή η Κυβέρνηση κάθε άλλο παρά έλυσε αυτά τα προβλήματα, έφερε ένα σκληρότερο μνημόνιο, σαν αποτέλεσμα της "σθεναράς διαπραγμάτευσης" με τους πιστωτές. Και για να το εφαρμόσει χωρίς τα "βαρίδια" της, έκανε "φαστ τρακ" εκλογές, για μια νέα  "ισχυρή εντολή" από το ζαλισμένο "πόπολο". Πριν προλάβει αυτό να αντιληφθεί ότι οι υποσχέσεις των εκλογών, θα ακολουθήσουν το δρόμο των προηγούμενων που δεν κρατήθηκαν παρά το ότι ο Τσίπρας ήθελε να "πρωτοτυπήσει και να τις κρατήσει". 
Και πραγματικά: με το 3ο και διαρκές μνημόνιο, που μας έφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ( και που πολλοί ισχυρίζονται ότι έχει και «συνημμένο» το 4ο μνημόνιο για την επίτευξη μεγάλων αυτοκτονικών πλεονασμάτων, ώστε να ρεύσουν οι νέες δόσεις του δανεισμού, που θα μας φέρει είτε η σημερινή, είτε η επόμενη κυβέρνηση με όπλο των δανειστών την αξιολόγηση), κατέρρευσαν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.  
​Όσοι όμως από μας έχουν αντιληφθεί καθαρά αυτές τις εξελίξεις και δεν έχουν ακόμη παραιτηθεί από την κοινωνικοπολιτική τους δράση, δεν μας μένει παρά να διαμορφώσουμε «από τα κάτω» ένα απαραίτητο ρεαλιστικό και ελκυστικό πολιτικό πρόγραμμα για το ξεπέρασμα της σημερινής κατάρρευσης και συγχρόνως για τη μετάβαση σε μια μετακαπιταλιστική κοινωνία.
Δε μας μένει τίποτα άλλο σε αυτή την χώρα, από το να αναζητήσουμε ριζοσπαστικές λύσεις!  
Παρακάτω περιγράφουμε τη στρατηγική της Τοπικοποίησης σαν μια δυνατότητα μετάβασης σε μετακαπιταλιστική κοινωνία:

Διαβάστε για τη Στρατηγική της Τοπικοποίησης στο TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.