Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού: «Ο Υμηττός πάλι σε Κίνδυνο!» - Ενημερωτική Εκδήλωση την Δευτέρα, 6/3Η «Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού», μία συνεργασία δεκάδων συλλογικοτήτων που λειτουργούν στις συνοικίες γύρω απ’ το βουνό, ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Ζητά να μην υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση του Υμηττού.


Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιήσει και Ενημερωτική Εκδήλωση, στην Ηλιούπολη, την Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Άλσους «Δ. Κιντής», Μνησικλέους και Ύδρας.


Ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα και μας αφορά όλους.

Ακολουθεί η σχετική ενημέρωση από την «Διαδημοτική Επιτροπή»

«Φίλε, φίλη, κάτοικε των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, το ήξερες; Το ήξερες πως ένα Προεδρικό Διάταγμα του 2011 γιά την προστασία του Υμηττού σού δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, σε έχει θέσει σε «ομηρία» και «απειλεί» τα συμφέροντα και την περιουσία σου;
Κάπως έτσι πρέπει να είναι, αφού πολλοί «εκπρόσωποί» σου, δήμαρχοι (Κορωπίου, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης), σύλλογοι αυθαιρετούχων, κυνηγετικοί σύλλογοι, έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια γιά να καταργηθούν οι «ακραίες» νομικές διατάξεις «υπερπροστασίας» του Υμηττού. Η προσφυγή αυτή μάλιστα, φαίνεται πως θα δικαιωθεί, διότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν φρόντισε από το 2011 (μέχρι και σήμερα) να παρουσιάσει την αναγκαία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Θα πρέπει να το ήξερες, διότι με δικά σου έξοδα πληρώθηκαν από τους συγκεκριμένους Δήμους δικηγορικά γραφεία ώστε να γίνουν οι προσφυγές. Διότι εμμέσως, η δική σου υπογραφή φιγουράρει δίπλα στην υπογραφή αυτού που θεωρεί «αναφαίρετο δικαίωμά του» να σκοτώνει τα ζώα και τα πουλιά του Υμηττού. Αυτού που θέλει να ενταχτεί το αυθαίρετό του στο σχέδιο πόλης, ώστε να το κάνει πολυκατοικία. Και από κοντά μεγάλων κατασκευαστικών συμφερόντων που προτείνουν νέα ιδιωτικά σχολεία σε «ειδυλιακό περιβάλλον» κ.α.
Μάλλον θα το ήξερες όταν άκουγες τις εξαγγελίες πολλών δημάρχων ή δημοτικών παρατάξεων γιά σχολεία, νεκροταφεία, σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμάτων κλπ. Μα πού αλλού να γίνουν; Εκεί που είναι «τζάμπα». Στον Υμηττό, την εύκολη και φτηνή λύση. Γιά μας τους σημερινούς βέβαια. Γιά τους αυριανούς, πενήντα χρόνια μετά, απλώς δεν θα υπάρχει λύση...
Εάν το ήξερες, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς. Οι δήμαρχοι του «τσιμέντο να γίνει», οι μεγαλοκατασκευαστές και οργανωμένες μειοψηφίες (πολύτιμοι ψηφοφόροι) θα κάνουν την δουλειά. Εάν δεν το ήξερες ψάξε-ρώτα-ασχολήσου. Ο Υμηττός, ως πνεύμονας οξυγόνου, χώρος περιπάτου και αναψυχής ανήκει σ’εσένα, τα παιδιά και τα εγγόνια σου.»

Για τους χρήστες του Facebook, αυτές τις μέρες φτιάχτηκε και η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ, για την καλύτερη ενημέρωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.