Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Hellenic Innovation Forum 2017 - Πολυσυνέδριο για την καινοτομία και τις εφαρμογές της: 1- 2 Μαρτίου στην Αθήνα



Νέο πολυσυνέδριο για την καινοτομία, που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 1-2 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ των μερών του τριγώνου "Ακαδημαϊκή/Ερευνητική Κοινότητα - Επιχειρηματικός Κόσμος - Θεσμικοί Παράγοντες".


Όραμα των οργανωτών του "Hellenic Innovation Forum" (HIF17) φαίνεται να είναι «η καθιέρωση του ως πολυσυνεδριακού θεσμού που θα χρησιμεύει ως μόνιμο βήμα ανάδειξης και προώθησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ των μερών του τριγώνου "Θεσμικοί Παράγοντες Ακαδημαϊκή/Ερευνητική Κοινότητα Επιχειρηματικός Κόσμος"». 

Στους διακεκριμμένους ομιλητές του HIF17 περιλαμβάνονται, από το διεθνές περιβάλλον, οι:
·         Isaiah T Arkin, Vice President for Research and Development, The Hebrew University of Jerusalem,
·         Raz Peleg, Regional Sales Director, Mobileye AfterMarket Division, Mobileye Vision technologies Ltd και
·         Slawomir Tokarski, Director «Innovation and Advanced manufacturing», DG GROW, European Commission. 


Δράσεις της Εκδήλωσης:

Α' Δράση:
Σε αυτήν εντάσσονται τα Κεντρικά Συνέδρια Εφαρμοσμένης Καινοτομίας.
Την 1η Ημέρα θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές και τέσσερις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο τα μέρη του τριγώνου της εφαρμοσμένης καινοτομίας, καθώς και το πλαίσιο χρηματοδότησης της εφαρμοσμένης καινοτομίας.
Η 2η ημέρα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων και η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Δρ Εύη Σαχίνη, καθώς και παρουσιάσεις βραβευμένων Ελλήνων ερευνητών  που καλύπτουν 8 διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Β' Δράση
Οι Εταιρικές Παρουσιάσεις Καινοτομίας, παράλληλα με τις εργασίες των κεντρικών συνεδρίων,
σε παρακείμενες αίθουσες θα λαμβάνουν χώρα παρουσιάσεις που θα γίνονται από εταιρείες σε σχέση με καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες. Οι παρουσιάσεις θα απευθύνονται σε επαγγελματικό κοινό που θα έχει προσκληθεί από τις ίδιες τις εταιρείες καινοτομίας.

Γ' Δράση
Έκθεση καινοτόμων ιδεών, υπηρεσιών και προϊόντων σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο μεταξύ των αιθουσών του συνεδρίου, ανοικτό στην περιήγηση/επισκεψιμότητα των επισκεπτών. Οι εκθέτες θα είναι πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και κέντρα, επιχειρήσεις ή και ιδιώτες ερευνητές, οι οποίοι θα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στον παραγωγικό και επιχειρηματικό  τομέα και σε εν δυνάμει επενδυτές, για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.

Ως τιμώμενη χώρα του διημέρου θα συμμετάσχει το Ισραήλ, μια από τις πρωτοπόρες χώρες στον τομέα της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας.

Δείτε το αναλυτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Συνεδρίου.

Το συνέδριο διοργανώνουν η “Ethos Media S.A.” και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “SciCo-Επιστήμη Επικοινωνία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.