Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Μειωμένη η Παραγωγή της Μεταποίησης τον Δεκέμβριο 2016



Φαίνεται να έχει μειωθεί η παραγωγή του τομέα της μεταποίησης το Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που ανακοινώθηκαν χθες.
Παραγωγή Μεταποιητικών Μονάδων, μεταβολή 12/2015-12/2016

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016 φαίνεται να έχει περιοριστεί κατά 1,9%, με σημαντικότερες μειώσεις στους κλάδους (σχετικό και το Διάγραμμα της Φωτογραφίας)
:
Μέγεθος
Μεταβολή (%)
Ηλεκτρονικών Υπολογιστών - Οπτικών Προϊόντων
-27,9
Λοιπού Εξοπλισμού Μεταφορών
-21,4
Επίπλων
-16,8
Παραγωγή Ποτών
-12,5
Ειδών Ένδυσης
-11,4

Ο αρνητικός Δεκέμβρης δεν ακολουθεί τη συνολική τάση του 2016, που φαίνεται η μέση τιμή του σχετικού Δείκτη να έχει αυξηθεί κατά 4%.
Διαφορετική εμφανίζεται και η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής τον Δεκέμβρη, καθώς εμφανίζεται να έχει αυξηθεί κατά 2,2%. Αυτό συμβαίνει γιατί για τον προσδιορισμό του Δείκτη αυτού συμμετέχει και η παραγωγή Ορυχείων – Λατομείων, Ηλεκτρισμού και η Παροχή Νερού. Η αύξηση του συνολικού Δείκτη δικαιολογείται από τη σημαντική αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού, κατά 15,9%, εξαιτίας μάλλον των γενικότερων αλλαγών στην αγορά ενέργειας και στην κακοκαιρία, επομένως και με βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα. Περιορισμένες οι μεταβολές για Ορυχεία – Λατομεία (+0,6%) και για την Παροχή Νερού (-1%).

Μιχάλης Μπούργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.