Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Προβληματίζει τους εργαζόμενους η καθυστέρηση της εκκαθάρισης της ΕΝΚΛΩ - Φόβοι για πλειστηριασμό γραμμών παραγωγής στη ΄Δούδος΄



Η εφημερίδα ΛΑΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, στην έντυπη έκδοση της Πέμπτης (16 Φλεβάρη), μας μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό των εργαζομένων της πρώην ΕΝΚΛΩ για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του νομικού και οικονομικού ελέγχου της εταιρείας, με δεδομένο ότι η διαδικασία της εκκαθάρισης είναι χρονοβόρα και προχωρά με συγκεκριμένους ρυθμούς.
 
Λαός Βέροιας, 16/2/2017
«Στην καθυστέρηση αυτή έρχεται να προστεθεί η πληροφορία ότι την ερχόμενη Δευτέρα επίκειται πλειστηριασμός τριών γραμμών παραγωγής της πρώην «Δούδος» στη Θεσσαλονίκη, εξέλιξη άκρως αρνητική για την υλοποίηση του σχεδίου επαναλειτουργίας.


Το ενδιαφέρον του fund Aiglon, με έδρα το Λουξεμβούργο, να καταθέσει επενδυτική πρόταση είναι αυτό που έχει γεμίσει με ελπίδες τους πρώην εργαζόμενους.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση άνοιξε τον δρόμο για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ, καθιστώντας εφικτή την απόκτηση από τον επενδυτή των περιουσιακών στοιχείων της μέσω της διαδικασίας του πλειστηριασμού, με το νέο σχήμα να διαθέτει καινούργια νομική οντότητα (νέο ΑΦΜ κ.λπ.). Έτσι, δεν θα απαιτηθεί οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν με νέα κεφάλαια την ΕΝΚΛΩ Νο ΙΙ, καθώς ο ιδιώτης επενδυτής θα προσφέρει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.