Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Πρόταση του Δημοτικού Συμβούλιο Αθήνας: Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι «Απόλλων» και «Αττικόν»



Να κηρυχθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως διατηρητέες οι χρήσεις των κινηματογραφικών αιθουσών «Απόλλων» και «Αττικόν» του κτιρίου της οδού Σταδίου αναμένεται να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στην αυριανή συνεδρίασή του. Τη σχετική πρόταση θα υποβάλλει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην αποκατάσταση του εμβληματικού κτιρίου.

Ο κινηματογράφος Αττικόν κατεστραμμένος μετά από τα επεισόδια που έγιναν στο συλλαλητήριο για τα νέα οικονομικά μέτρα στις 13 Φεβρουαρίου 2012. (Φωτογραφία: ΑΠΕ)

Ο Δήμος Αθηναίων είχε αναλάβει προ μηνών σχετική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του κτιρίου και την επαναλειτουργία των κινηματογράφων με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το κτίριο καταστράφηκε από εμπρησμό το 2012 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ωστόσο, εξαιτίας της στάσης των ιδιοκτητών του κτιρίου, δεν υπήρξε θετική έκβαση σε αυτήν την πρωτοβουλία του δήμου.


Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία των κινηματογράφων θα «ξαναζωντάνευε» την οδό Σταδίου, που έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα, ενώ θα συνέβαλε και στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Πηγή: IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.