Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση Στήριξης της ΒΙΟΜΕ από τη Σύμπραξη «Εργαστήρι Συμμετοχικού Σχεδιασμού με βάση τα Κοινά»



Ακολουθεί η ανακοίνωση στήριξης της ΒΙΟΜΕ από Σύμπραξη «Εργαστήρι Συμμετοχικού Σχεδιασμού με βάση τα Κοινά», μέλος της «Συμμαχίας των Κοινών».




Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ. οι οποίοι πρωτοπορούν για έξι συνεχή χρόνια στη διαμόρφωση ενός θετικού προτύπου για τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας της χώρας, ενώ παράλληλα η πρότασή τους φέρνει την ελπίδα και μία θετική προοπτική για τις κοινωνίες, τους τόπους και τις οικονομίες. 


Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε αυτές τις μέρες, η ΒΙΟΜΕ βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο κίνδυνος δεν απορρέει από τις λειτουργικές ανάγκες της και την βιωσιμότητά της οικονομικά, αλλά από θεσμικά ζητήματα, τα οποία δεν έχουν καταφέρει ακόμα να λύσουν με αποτελεσματικό τρόπο η Κεντρική Διοίκηση και οι αρμόδιοι Φορείς, παρά τις αντίθετες απόψεις που διατυπώνουν.

Τους συμπαραστεκόμαστε και τους στηρίζουμε στο δίκαιο αγώνα τους για να μπλοκάρουν τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό και τα σχέδια για διάλυση του Εργοστασίου. Και θα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση, στην οποία καλούν όλους μας αύριο, Πέμπτη 11 Γενάρη 2018, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΒΙΟΜΕ είναι μία από τις ελάχιστες θετικές πρακτικές για τον τομέα της Βιομηχανίας στα χρόνια της κρίσης. Η ΒΙΟΜΕ δεν πωλείται, συμφωνούμε και το συνυπογράφουμε με βεβαιότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.