Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Εικαστικοί διακόσμησαν εθελοντικά την αυλή του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου

Με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία να είναι προ των πυλών, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ένα όμορφο εκπαιδευτικό περιβάλλον στην ψυχολογία των μαθητών, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Ευτυχώς, βλέπουμε πλέον πολύ συχνά πρωτοβουλίες και συμπράξεις συλλόγων γονέων και ιδιωτών που μας το θυμίζουν με τον πιο ωραίο και ανθρώπινο τρόπο...

 


Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, όπου, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την θερμή υποστήριξη της διεύθυνσης και των δασκάλων, δύο γυναίκες ανέλαβαν να διακοσμήσουν εθελοντικά την αυλή.

Έτσι, η εικαστικός Αγνή Ρούσσου και η χειροτέχνης Κατερίνα Ρούσσου, χάρισαν στο σχολείο το ταλέντο τους, υλοποιώντας τέσσερις υπέροχες τοιχογραφίες, δίνοντας χρώμα στα παγκάκια και στολίζοντας τα δέντρα της αυλής.

Τον επίλογο σ’ αυτήν την όμορφη κίνηση έδωσαν με δηλώσεις τους οι ίδιες οι δημιουργοί: «Είναι απαραίτητο να τονίσουμε την σημαντικότητα της Τέχνης στην εκπαίδευση ειδικά σε αυτή την περίοδο που το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να την εξοστρακίσει. Δεν θέλουμε να μπουν ταξικά εμπόδια στην καλλιτεχνική παιδεία και αποπροσανατολισμός των μαθητών από τις ανθρωπιστικές σπουδές. Η Τέχνη στα σχολεία συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς των μαθητών, την αισθητική τους καλλιέργεια, την ανάπτυξη της αντιληπτικής τους ικανότητας, την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και της πνευματικής και συναισθηματικής ολοκλήρωσης της προσωπικότητάς τους.»

Η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο είναι ήδη δύσκολη με τις φετινές συνθήκες. Ας γίνει τουλάχιστον σ’ ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. 

Περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή.

Πηγή: ΛΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ - MAMA365.GR με πληροφορίες-υλικό από το SYROSTODAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.