Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Στα όριά τους οι γιατροί στο νοσοκομείο Νίκαιας – Βροχή παραιτήσεων - Δεν τις κάνει δεκτές το Υπουργείο Υγείας

Οι Γιατροί στο νοσοκομείο Νίκαιας μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν πως αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αλλά και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19.

 


Η πλημμυρίδα ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

Η αρχή έγινε από το Nοσοκομείο της Νίκαιας, όπου μετά από Γενική Συνέλευση οι Γιατροί αποφάσισαν ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν μάλιστα, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αλλά και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19.

 

Την υπόθεση γνωστοποίησε μέσω των social media, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, και γιατρός του νοσοκομείου Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου (@PGPapanikolaou).

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“ΕΚΤΑΚΤΟ 22/9
Η ΓΣ ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19.
Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID”.

 

Κοντοζαμάνης: “Δεν γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις”

“Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, οπότε οι δύο επικεφαλής γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής απογευματινής ενημέρωσης της Τρίτης για τον κορονοϊό.

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: Γιάννα Σουλάκη – IATROPEDIA

 

Φωτογραφία: INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.