Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΤΗΛΟΣ: στα 7 καλύτερα Νησιά της Ευρώπης για Διακοπές με Διατροφική Αυτάρκεια

Στα επτά καλύτερα νησιά της Ευρώπης που προσφέρουν πλήρη ενεργειακή και διατροφική αυτάρκεια στους επισκέπτες τους, περιλαμβάνει η Τήλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού portal RND.

 


Εάν ένα νησί μπορεί να προσφέρει όχι απλώς στέγη αλλά και ενέργεια, πόσιμο νερό και υγιεινή διατροφή, τότε συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει ταξιδιώτες που επιθυμούν να είναι αυτάρκεις στις διακοπές τους.

Μία από τις τάσεις στα ταξίδια που αναδείχθηκε εν μέσω πανδημίας είναι οι διακοπές σε έναν προορισμό όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να μεγαλώνουν τα δικά τους λαχανικά, να είναι εντελώς ανεξάρτητοι και να ζουν όπως ακριβώς επιθυμούν και γενικότερα να ενεργούν με αειφόρο τρόπο και με πλήρη αυτονομία στον προορισμό.

Αυτό άλλωστε είναι το κίνητρο πίσω από τις αγορές ιδιωτικών  νησιών, επισημαίνει ο ιδρυτής της εταιρίας πώλησης νησιών Vladi Private Iceland, Farhad Vladi.

Η Τήλος, κοντά στα τουρκικά παράλια, αποτελεί ένα εξαιρετικό νησί για αυτάρκεις διακοπές, καθώς η ενέργεια αντλείται από τον άνεμο και τον ήλιο.

Η επιφάνεια του νησιού είναι 65 τ. χλμ. και έχει 780 κατοίκους. Από το 2018, είναι το πρώτο νησί της Μεσογείου που είναι εντελώς αυτόνομο λόγω χάρη στην πράσινη ενέργεια.

Τα επτά τέτοια νησιά που αναδεικνύει η RND είναι:


1. Liebitz Island, Βαλτική, Γερμανία

2. Île Saint-Riom, Γαλλία

3. Isola Santa Cristina, Βενετία, Ιταλία

4. Deenish Island, Ιρλανδία

5. Länggrien, Aare River, Ελβετία

6. Τήλος, Ελλάδα

7. Sanda Island, Σκωτία

Πηγή: RODIAKI.GR , με πληροφορίες από TORNOSNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.