Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΟΛΠ: Nέο σύγχρονο Πάρκο με Ποδηλατόδρομο θα δημιουργηθεί στο Λιμάνι

Την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου πάρκου με μια πρότυπη παιδική χαρά και ενός ποδηλατόδρομου, εντός της λιμενικής ζώνης στην περιοχή της κρουαζιέρας, ανακοίνωσε η ΟΛΠ Α.Ε.

 


Ο νέος αυτός χώρος αναψυχής «θα είναι διαθέσιμος για όλους τους πολίτες», ενώ το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

 Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΛΠ θα μετατρέψει μια έκταση 8.000 τ.μ. (εκτός του επιπλέον χώρου στάθμευσης) στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας σε ανοιχτό χώρο και σύγχρονη παιδική χαρά, σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και προδιαγραφές ασφαλείας.

Η πρόσβαση στη νέα παιδική χαρά θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα πόδια, με τη δημόσια συγκοινωνία ή με αυτοκίνητο, καθώς θα υπάρχει και χώρος πάρκινγκ με 50 θέσεις στάθμευσης.

 Ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zenggang συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου στο δημαρχείο Πειραιά και παρουσίασε την πρόταση του έργου, σημειώνοντας : «Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε μια όμορφη περιοχή του λιμανιού και οι οικογένειες θα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια την επίσκεψή τους στο λιμάνι του Πειραιά».

 Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΟΛΠ γι' αυτήν τηn κίνηση της ΟΛΠ Α.Ε./ COSCO SHIPPING, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι σημαντικό που το νέο πάρκο αναψυχής θα δημιουργηθεί σε αυτή την περιοχή, καθώς η Α΄ Δημοτική Κοινότητα είναι πολυπληθής και δεν διαθέτει ελεύθερους χώρους (...) με το σύγχρονο πάρκο και με τη δημιουργία των ξενοδοχείων που αποτελούν προαιρετική επένδυση, αρχίζει σταδιακά να επιτυγχάνεται η ενοποίηση της πόλης με το λιμάνι».

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.