Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΠΟΔΑΖ: Οι Πρόσκοποι που αναλαμβάνουν την Φροντίδα Πληγωμένων Άγριων Ζώων

Δεκάδες άγρια ζώα έχουν γιατρευτεί και έχουν επανενταχθεί στο περιβάλλον τους, από το 2019, από την Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης ‘Αγριας Ζωής (ΠΟΔΑΖ).

 


Η ΠΟΔΑΖ αποτελείται πλέον από 270 ενήλικα στελέχη τα οποία βρίσκονται σε 100 σημεία της χώρας. Όλοι τους δρουν ως διασώστες της άγριας ζωής όταν παραστεί ανάγκη, καθώς έχουν εκπαιδευτεί από εξειδικευμένους συνεργάτες. Επίσης, διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό αφού κάθε χρόνο περισσότερα από οχτώ χιλιάδες ζώα της άγριας ζωής βρίσκονται τραυματισμένα, ορφανά ή άρρωστα και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους επειδή δεν φτάνουν έγκαιρα στο κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σε όλη τη χώρα υπάρχουν 25.000 πρόσκοποι με συνεχείς δράσεις σε πάνω από 350 γειτονιές, βουνά και δάση της χώρας.

Έτσι , όλο και περισσότερα μέλη-εθελοντές μπορούν να εκπαιδευτούν.

Το Πρόγραμμα «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» υποστηρίζεται έμπρακτα από τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις :

  • ΑΝΙΜΑ,
  • ΑΡΧΕΛΩΝ,
  • ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,
  • ΑΡΙΩΝ,
  • ΜΟΜ,
  • ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ.

Η προάσπιση και διάσωση της ‘Αγριας Ζωής αποτελεί μια νέα προσπάθεια των Ελλήνων Προσκόπων στο πλαίσιο εθελοντικής δέσμευσής τους για έμπρακτη εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (για τους οποίους είναι Παγκόσμιοι Πρεσβευτές), απαντώντας σε ανάγκες της Κοινωνίας και της βιοποικιλότητας.

Φωτογραφία: SKAI.GR

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.