Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Όταν η Τέχνη τιμά εκείνους που «μάχονται» στην πρώτη γραμμή της Πανδημίας

Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας κι το Monopoli συγκέντρωσε μερικά από τα ωραιότερα έργα τέχνης, από illustrations μέχρι street art, που τιμούν τους αφανείς ήρωες, τους εργαζόμενους υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 


Σήμερα, 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μία ημέρα που απέκτησε εντελώς διαφορετικό νόημα και σημασία τον τελευταίο έναν χρόνο, που η ανθρωπότητα χτυπήθηκε από την πανδημία. Δεδομένης της νέας πραγματικότητας που πλέον βιώνουμε, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τον δύσκολο αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο, μα σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ημέρα αυτή οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε.

Γιατροί, νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας που τον τελευταίο έναν χρόνο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού και κάνουν την υπέρβαση για τη δική μας ασφάλεια, γίνονται πια οι σύγχρονοι «σούπερ-ήρωες» και τιμώνται μέσα από κάθε μορφή τέχνης και έργα αφιερωμένα σε εκείνους. 

Περισσότερες φωτογραφίες με σχετικά έργα στην πηγή.

Φωτογραφία: Milo Manara, Gracie

Πηγή: Monopoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.