Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΒΙΝΤΕΟ: Γέμισε Φλαμίνγκο το Ναύπλιο!

Δεκάδες πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν ανοιξιάτικο ποδαρικό στο Ναύπλιο.

 


Πανέμορφες εικόνες προσέφερε ένα πολυάριθμο κοπάδι με φλαμίνγκο που έφτασε το Σάββατο 3 Απριλίου στον υγρότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα. Στη χώρα μας το φλαμίνγκο είναι τακτικός αποδημητικός επισκέπτης, δεν υπάρχει ακόμη σταθερή αποικία αλλά εμφανίζεται σε αρκετούς παράκτιους υγροτόπους, όπως η λίμνη Κερκίνη.

Γενικότερα προτιμά αλμυρές λίμνες, αλυκές και παρόχθιους υγροτόπους κάποιες φορές και γλυκά νερά. Είναι ευαίσθητο στην ενόχληση και για αυτό στην Ευρώπη το καθεστώς προστασίας των τόπων αναπαραγωγής του είναι ιδιαίτερα αυστηρό.

Είναι μεταναστευτικό είδος, διαχειμάζει στην Αφρική και αναπαράγεται κατά αποικίες στην Ν. Ευρώπη κυρίως Γαλλία και Ισπανία και στη Β. Αφρική. Στο Κόκκινο Βιβλίο αναφέρεται ως σπάνιο παρόλο που ο πληθυσμός του στην Μεσόγειο έχει σταθερή άνοδο. Ενώ η χώρα προέλευσης του είναι η Αμερική, στη Μεσόγειο ήρθε ως δραπέτης καθώς έχει πέσει θύμα αιχμαλωσίας.

Ζει έως πενήντα χρόνια. Είναι είδος μονογαμικό. Έχει ύψος 1,05 έως 1,55 μέτρα και το άνοιγμα των φτερούγων του είναι 1,40 με 1,70 μέτρα. 

Την είδηση την βρήκαμε στο ΕΘΝΟΣ.

Ας δούμε συντροφιά τις εικόνες που δημοσιοποίησαν οι ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.