Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021

Χαλκιδική: Μάζεψαν 10 κιλά φυσίγγια από υγρότοπο που είχαν βρεθεί νεκρά φλαμίνγκο

Περίπου 10 κιλά χρησιμοποιημένα φυσίγγια μάζεψαν εθελοντές στη λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα, Χαλκιδικής.

 


Μέσα σε μια νησίδα όπου είχαν φωλιάσει φλαμίνγκο, στη λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής εθελοντές μάζεψαν σχεδόν 10 κιλά φυσίγγια. Στην ευρύτερη περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν εντοπιστεί νεκρά και ημιθανή πουλιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από μόλυβδο.

Πρόκειται για εθελοντές από τη «Δράση για την Άγρια Ζωή», της οργάνωσης «U in Europe» αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Η δράση τους επικεντρώθηκε αποκλειστικά μέσα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) όπου απαγορεύεται το κυνήγι και κυρίως στη νησίδα όπου φώλιασαν τα φλαμίνγκο το 2020 και προσπάθησαν να φωλιάσουν ξανά και φέτος.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ορνιθολόγος της «Δράσης για την Άγρια Ζωή» Πηνελόπη Καραγιάννη, «αν και μαζεύτηκαν εκατοντάδες φυσίγγια, εντούτοις λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων πολλά από τα φυσίγγια είχαν αρχίζει να εισχωρούν μέσα στη λάσπη και ήταν αδύνατο να αφαιρεθούν».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι κάποια βρίσκονταν στις φωλιές των φλαμίνγκο, αφού τα πουλιά, στην προσπάθειά τους να φτιάξουν τις φωλιές τους, μετέφεραν μαζί με τη λάσπη και τα φυσίγγια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ορνιθολόγο, με την ευκαιρία μαζεύτηκαν και άλλα σκουπίδια, αν και τα φυσίγγια ήταν η πλειονότητα των σκουπιδιών.

Φωτογραφία: CC0

Πηγή: SPUTNIKNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.