Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Θυμόμαστε τον Αντώνη Σαμαράκη

Ο Αντώνης Σαμαράκης είναι ένας από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους Έλληνες πεζογράφους με διεθνή αναγνώριση γεννήθηκε σαν σήμερα στην Αθήνα, στις 16Αυγούστου 1919.

 


Άνθρωπος ανήσυχος και με ιδιαίτερη αγάπη στους νέους, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «αιώνιος έφηβος». Η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο και μια καλύτερη ζωή, καθώς και η εγρήγορση όλων μας για την διατήρηση ή διάσωση της ελευθερίας του ανθρώπου, ήταν τα βασικότερα θέματα στα έργα του.

Ιδέα του σπουδαίου συγγραφέα ήταν η δημιουργία της Βουλής των Εφήβων. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 1995 – 1996.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με τα κοινά, να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη προβληματισμών, καθώς και τη δυνατότητα να εκφράσουν τις ιδέες και προτάσεις τους. Μαθητές από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του απόδημου ελληνισμού έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, παραδίδοντας τις εργασίες, με τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Μετά από αξιολόγηση και κλήρωση, 300 έφηβοι βουλευτές πραγματοποιούν συνεδριάσεις στις αίθουσες της βουλής, μετά τη λήξη του σχολικού έτους, τον μήνα Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.