Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Την Απαγόρευση Θήρας λόγω των Πυρκαγιών ζητούν 6 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις

Με τις πυρκαγιές να αποκαλύπτουν σιγά σιγά την καταστροφική τους επίδραση σε τεράστιες δασικές εκτάσεις, 6 Περιβαλλοντικοί Φορείς ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα απαγόρευσης του κυνηγιού στην ήδη επιβαρυμένη φύση.

 


Αίτημα για απαγόρευση του κυνηγιού λόγω της φωτιάς σαρώνει εδώ και 10 ημέρες την Ελλάδα, απέστειλαν έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργεια Κώστα Σκρέκα και Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά.

Συγκεκριμένα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν να απαγορευτεί το κυνήγι για 5 χρόνια, όχι μόνο στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις φωτιές, όπως συνηθίζεται, αλλά σε όλη την περιφέρεια τους. Με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πράσινου να έχουν καεί, και έναν μεγάλο αριθμό ζώων να έχει χάσει τη ζωή του, οι οργανώσεις κρίνουν αναγκαίο αυτό το μέτρο, για την ανάκαμψη της φύσης.

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρει:  

«Αξιότιμοι κ. κ,

Με τις φλόγες να έχουν κάψει και ακόμη να καίνε τη μισή Ελλάδα και την καταστροφή σε δασικές εκτάσεις αλλά και στην άγρια πανίδα να είναι ανεπανόρθωτη ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΥΠΕΝ να βγει εντολή αν όχι για καθολική απαγόρευση θήρας σε όλη την επικράτεια, τουλάχιστον όχι μόνο στις καμένες εκτάσεις, όπως συνηθίζεται, αλλά και στις όμορες περιφέρειες αυτών για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Όσο και αν οι κυνηγοί το ονειρεύονται, ας μην εξολοθρεύσουμε όσα ζώα έχουν καταφέρει να γλυτώσουν από τις φλόγες. Όλα αυτά τα ζώα θα ψάξουν να βρουν καταφύγιο όχι μόνο στις αμέσως γειτονικές περιοχές αλλά και σε πιο μακρινά μέρη όπου δεν έχουν επιμολυνθεί από τις στάχτες των καμένων περιοχών.

Η εντολή να βγει ΑΜΕΣΑ γιατί η κυνηγετική περίοδος ξεκινάει σε σχεδόν δύο εβδομάδες και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη φύση και το περιβάλλον!

Καλούμε το Υπουργείο να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, έστω και αργά!

 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Δράση για την Άγρια Ζωή

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας

Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής

Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου

Φύση στην Ελλάδα»

 

Πηγή: MONOPOLI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.