Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Οι Μέλισσες είναι Ζωτικής Σημασίας και για την Ανθρώπινη Επιβίωση

Οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας και για την ανθρώπινη επιβίωση. H καταστροφή των δασών – και η πηγή τροφής των μελισσών – σημαίνει ότι αναγκάζονται να ψάξουν αλλού. Η απροσδόκητη μετανάστευση των μελισσών από περιοχές σοβαρών δασικών πυρκαγιών σε νησιά αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται. Πως Μπορούμε να Βοηθήσουμε τις Μέλισσες που Μεταναστεύουν Λόγω των Πυρκαγιών;

 


Επειδή τα κάψανε όλα και δεν υπάρχουν πηγές τροφίμων γι' αυτές τους φθινοπωρινούς μήνες.

Τρίβουμε ένα μήλο και βάζουμε λίγο νερό μέσα στο πιάτο.

Οι μέλισσες μπορούν να σταθούν πάνω στο φρούτο , βγάζουν τα σάκχαρα από τα φρούτα , πίνουν το νερό χωρίς κανένα φόβο να πνιγούν.

Το μείγμα ζάχαρης και νερού βοηθά στην αναβίωση των κουρασμένων και εξαντλημένων μελισσών. Για να δημιουργήσετε αυτό το ενεργειακό ποτό αναμειγνύετε δύο κουταλιές της σούπας λευκή, κοκκοποιημένη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μείγμα ζάχαρης/νερού σε ένα πιάτο ή κουτάλι και ταίστε την.

Γεμίστε ένα ρηχό μπολ με καθαρό νερό και τοποθετήστε μέσα βότσαλα και πέτρες έτσι ώστε να βγαίνουν την επιφάνεια του νερού. Οι μέλισσες θα προσγειωθούν στις πέτρες και τα βότσαλα για να πιούνε νερό

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε φυτεύοντας πολλά και διαφορετικά είδη λουλουδιών που ανθίζουν διαφορετικές εποχές το καθένα και είναι κατάλληλα για μέλισσες πλούσια σε γύρη και νέκταρ βοηθάτε τις μέλισσες να επωφεληθούν από αυτό το περιβάλλον. Κύρια πηγή πρωτεΐνης των μελισσών είναι η γύρη.

Οι πληθυσμοί των μελισσών μας απειλούνται και μαζί με αυτές κι εμείς.

Ας τους δώσουμε την υποστήριξη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.