Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Ινδία: Μια γυναίκα έφτιαξε έναν παράδεισο για να ζουν 431 κακοποιημένα, άρρωστα και γέρικα ζωάκια

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολλοί, που έχουν αφιερωθεί σε έναν σκοπό. Στο να βοηθήσουν αδύναμα πλάσματα που κάποιοι έχουν εγκαταλείψει. Πλάσματα που είναι ξεχασμένα από τη ζωή. Μια ζωή που έχουν και δεν έχουν.

 


Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η 69χρονη Roxanne Davur από την Ινδία. Η Roxanne είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να διασώζει ζώα. Έχει δημιουργήσει μια φάρμα-αγρόκτημα, το Probably Paradise THE PROBABLY PARADISE TRUST, το οποίο βρίσκεται 11 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Karjat, που βρίσκεται κοντά στη Βομβάη.

Τα ζώα αυτά δεν θα είχαν κανένα μέλλον αν εκείνη δεν φρόντιζε να τα πάρει, να τα περιθάλψει ώστε να γίνουν καλά και να ζήσουν στον υπέροχο παράδεισο που δημιούργησε.

Το αγρόκτημα είναι 15 στρέμματα και φιλοξενεί 431 ζώα, μεταξύ αυτών 250 σκύλους, 162 γάτες, 8 πόνυ, επτά γαϊδουράκια, δύο άλογα, ένα γουρουνάκι και μια αγελάδα.

Οι περισσότερες από τις διασώσεις είναι από τη Βομβάη και την Πούνε (η 8η μεγαλύτερη πόλη στην Ινδία). Είναι ζωάκια που τραυματίστηκαν, τα εγκατέλειψαν, τα κακοποίησαν ή αρρώστησαν και δεν τα ήθελαν πια. Με άλλα λόγια αυτό το καταφύγιο έχει ανεπιθύμητα ζώα. Για τους άλλους. Λατρευτά για την 69χρονη που δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς αυτά. Πολλά γέρικα και άρρωστα δεν θα ζήσουν πολύ. Ο μοναδικός σκοπός του καταφυγίου είναι να τους δώσει ένα αξιοπρεπές μέρος για να πεθάνουν. Με αγάπη και φροντίδα που τόσο τους έχουν λείψει.

Η ζωή στο αγρόκτημα ξεκινάει στις 8 το πρωί. Τότε είναι που έρχεται το προσωπικό. Ξεκινάει η σίτιση, οι θεραπείες, τα παιχνίδια, τα χάδια, οι αγάπες, οι αγκαλιές και ό,τι άλλο χρειάζονται τα ζώα. Και όλα αυτά τελειώνουν αργά το βράδυ.

Το ταξίδι των διασώσεων της Davur ξεκινάει πολύ πίσω στο χρόνο, όταν ήταν μικρό κορίτσι. Όταν έβλεπε κάποιο ζωάκι που είχε ανάγκη, το έφερνε σπίτι. Αυτό γινόταν συνέχεια. Οι γονείς της ήταν πάντα δίπλα της. Ειδικά ο πατέρας της. Το σπίτι τους φρόντιζε πάνω από 50 παρατημένα ή κακοποιημένα σκυλιά.

Οι διασώσεις της όμως δεν αφορούν μόνο τα γνωστά ζώα αλλά και ύαινες, άγριες γάτες της ζούγκλας και άλλα.

Στο κτήμα εργάζονται 14 άτομα. Υπάρχουν κτηνίατρος και οδοντίατρος για τα ιπποειδή. Καθημερινά μαγειρεύουν 100 κιλά κοτόπουλο. Το μαγείρεμα γίνεται το απόγευμα ώστε το φαγητό να είναι έτοιμο για την άλλη  μέρα.

Πώς όμως συντηρείται το κτήμα αυτό; Βασικά από δωρεές φιλόζωων. “Είμαι διαρκώς στο Facebook, παρουσιάζω τη δουλειά μου και ζητώ χορηγίες και βοήθεια, είτε από απλούς ανθρώπους είτε από οργανισμούς και εταιρείες. Κάνω συχνά εράνους χρημάτων. Το σημαντικό είναι τα αδέσποτα να ζουν στο δρόμο φροντισμένα και προστατευμένα. Πρέπει να διδάξουμε τις νέες γενιές να μην τα κακοποιούν”, θα πει η ίδια.

Πηγή: Μυρτώ Τζώρτζου , PETPET.NEWS ,  THE PROBABLY PARADISE TRUST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.