Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η «Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών για ένα «εναλλακτικό μοντέλο πολιτικής-οικονομικής οργάνωσης από τα κάτω»



Με χαρά μου πληροφορήθηκα από φίλους ότι η αρκετά δραστήρια «Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών»,  οργάνωσε Ομάδας Εργασίας με θέμα «Συμβολή στη Συγκρότηση Εναλλακτικού Μοντέλου Πολιτικής - Οικονομικής Οργάνωσης από τα Κάτω».

Μια πολύ καλή πρωτοβουλία, στην οποία και θα συμμετέχω άμεσα.
Στη συνέχεια μεταφέρω τη σχετική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, μετά τη Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ την Παρασκευή 20/5/2016:

  • Προσπαθώντας να στηθούν Δομές Συνεργασίας στον τομέα της Αυτοαπασχόλησης συμπληρώνουν λίστα συναδέλφων (ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο) όπου αναφέρεται ειδικότητα μηχανικού και ενδεχομένως αντικείμενο ειδίκευσης.
  • Στο ίδιο πλαίσιο θα διερευνηθούν και θα ανακοινωθούν αντικείμενα προτεινόμενων συνεργασιών (πιθανώς με την μορφή προτεινόμενου έργου).
  • Θα υπάρξει επαφή με συλλογικότητες αλληλεγγύης σε κατειλημμένες / αυτοδιαχειριζόμενες βιοτεχνίες (ΒΙΟΜΕ, Ρομπέν του ξύλου, κ.α.), καθώς και με τους ίδιους τους παραγωγούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αλληλεγγύη και να αναζητήσουμε αντικείμενα μηχανικού ως προς τα οποία μπορεί να υπάρξει στήριξη ή και συνεργασία μαζί τους.
  • Θα αναζητηθούν επαφές με επιστήμονες / πανεπιστημιακούς που έχουν συμμετάσχει σε έρευνες ή μελέτες αξιοποίησης υποδομών εθνικής κλίμακας προς όφελος της κοινωνίας και σε αντινεοφιλελεύθερη κατεύθυνση

Καλούν, επίσης, συναδέλφους που απουσίαζαν από τη Συνάντηση της Παρασκευής και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ομάδα, να ενημερώσουν σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.