Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το πρώτο Συνεταιρικό Εναλλακτικό Σχολείο της Ελλάδας θα είναι στη Θεσσαλονίκη



Το «Big Bang School» θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής




Της Μαρίας Ζαμπέτη

Εκεί που συναντιέται η φύση με την τεχνολογία και την εκπαίδευση βρίσκεται το πρώτο εναλλακτικό δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα, με βασικό πυλώνα τους... γονείς.


Από τον Σεπτέμβριο του 2017, το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «Big Bang School» θα λειτουργήσει σε μια έκταση 19 στρεμμάτων στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, με δυναμική 300 παιδιών, με δύο τμήματα των 25 μαθητών σε κάθε τάξη, στο οποίο σημαντικό ρόλο θα παίζουν η επαφή με τη φύση, η δημιουργία, αλλά και η χρήση της τεχνολογίας.

Η ιδέα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη δημιουργό του «Σχολείου της Φύσης» στον Τρίλοφο, Βέτα Γεωργιάδου, τον δάσκαλο που... ευθύνεται για το «Σχολείο Φύσης και Χρωμάτων» στην Κρήτη, Άγγελο Πατσιά, και τον Γιάννη Σωτηράκο της εταιρείας ευ ζην και διοργάνωσης event Generation Alpha Ventures, οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία για ένα νέο είδος εκπαίδευσης που θα αφορά τους πάντες: παιδιά και γονείς. Η Βέτα και ο Άγγελος εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο δημόσιο και μαζί με τον Γιάννη αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα τους στη Θεσσαλονίκη, ιδρύοντας ένα σχολείο που θα φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, θα τα διδάσκει να διαχειρίζονται τις καταστάσεις και να αναπτύσσουν ικανότητες ώστε να αντεπεξέλθουν με δημιουργικό τρόπο σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκτώντας παράλληλα ακαδημαϊκές γνώσεις.
Η καινοτομία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού μοντέλου είναι οι γονείς, καθώς στη δημιουργία του θα συμμετέχουν ενεργά τόσο πρακτικά όσο και οικονομικά ως μέτοχοι και συνιδρυτές σ’ αυτό το εγχείρημα. Για τον λόγο αυτό, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ενημερωτική ημερίδα στη Μονή Λαζαριστών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.
Το όλο εγχείρημα θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα μίας ΜΚΟ με το όνομα Β612, δηλαδή το όνομα του πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα από το βιβλίο του Αντουάν  ντε Σαιντ - Εξυπερύ.
 
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία" την Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.