Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

5η Ιούνη: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Το πράσινο στον τόπο μας είναι πιο άγιο απ’ αλλού …
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου!


Στην φωτογραφία αλπικό φαράγγι σε υψόμετρο 1.000 μέτρα ανάμεσα στα οροπέδια Λασιθίου και Καθαρού, στην Κρήτη, με σημείο αναφοράς τη μικρή φυσική λίμνη του Νεραϊδοκόλυμπου.


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.
Το θέμα της φετινής Ημέρας (2017) είναι η επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα κάλεσμα να βγούμε έξω, να δούμε πόσο κοντά είμαστε στη φύση και να την αισθανθούμε, ώστε να εμπεδώσουμε και την ανάγκη προστασίας της.

Μεταφέρω το μήνυμα της WWF Ελλάς για την σημερινή μέρα:
Κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως σήμερα, κοντοστέκομαι και αναρωτιέμαι τι έχουμε καταφέρει. Μπορούμε άραγε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες πληγές που αντιμετωπίζει το περιβάλλον;
Σήμερα, τον απολογισμό μου δεν θα τον κάνω στο γραφείο, αλλά μέσα στο κομμάτι της φύσης που αγαπώ περισσότερο - στη Θάλασσα. Αντιμέτωπος με τον θησαυρό της, δεν σκέφτομαι τι έχει χαθεί, αλλά μόνο το θαύμα που αντικρίζω. Και νιώθω ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειες όλων όσοι πάλεψαν να παραμείνει ζωντανό.
Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ας σκεφτούμε θετικά! Ας πάρουμε δύναμη από το θαύμα της ζωής γύρω μας κι ας δεσμευτούμε να το παραδώσουμε ζωντανό στις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.