Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ελληνική Καινοτομία από τα Τρίκαλα: Εφαρμογή για Δωρεάν Δίαιτες



Στο διαδικτυακό τόπο ELLINIKAPROIONTA.GR έμαθα πριν λίγο για την καινοτόμα, ελληνική εφαρμογή που επιτρέπει στον οποιοδήποτε να φτιάχνει το δικό του δωρεάν διατροφικό πλάνο, σε ελάχιστο χρόνο. Συγκεκριμένα, συμπληρώνεις απλά ορισμένα βασικά στοιχεία στην online εφαρμογή, για να παραλαμβάνεις στη συνέχεια, κάθε βδομάδα εξατομικευμένη δίαιτα, καθώς και τη λίστα με τα σχετικά ψώνια που μπορείς να αγοράζεις από την αγορά. Και όλα αυτά πανεύκολα, σε λιγότερο από 2 λεπτά και χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

 
Παραγωγοί του δύο νέα παιδιά από την πόλη των Τρικάλων, ο Αλέξανδρος Ίτσιος και ο Κωνσταντίνος Γούλας και το προϊόν τους λέγεται HEALTHYCLUB.GR.

Η εξαιρετικά απλή διαδικασία επεξηγείται και σε βίντεο, διαθέσιμο στην πρώτη σελίδα της υπηρεσίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος, είναι να συνδεθεί στην ιστοσελίδα του HEALTHYCLUB.GR, να εισάγει κάποια στοιχεία και προτιμήσεις, π.χ. θέλω να χάσω βάρος και τι μου αρέσει να τρώω και έπειτα τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα από την εφαρμογή.
Ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος ξεκίνησαν την ανάπτυξη της εφαρμογής μέσα στο 2016, σε συνεργασία με διατροφολόγους, καθώς και το Statistical Clinic, και από τότε έχουν πάρει αρκετές πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Το 2016 βγήκαν νικητές του IDEA in Health, ενός διαγωνισμού που διοργάνωσε η Interamerican και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το ίδιο έτος διακρίθηκαν στις 20 καλύτερες ομάδες πανευρωπαϊκά, στο Startup Bootcamp Digital Health Berlin 2016, ενώ φέτος διακρίθηκαν στο eHealthHub στις 10 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης γύρω από την ψηφιακή υγεία και πρόληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.