Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Ο Ευκλείδης Μανσέ σε δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα, τις επόμενες μέρεςΣε δύο τουλάχιστον εκδηλώσεις θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες τον Ευκλείδη Μανσέ (Euclides Andre Mance),  Καθηγητή Φιλοσοφία -Solidarius International, Βραζιλία- στην Αθήνα:


Σάββατο 10 Ιούνη 2017, 10-12 το πρωί

Θα συμμετέχει στο Εργαστήριο με θέμα ‘Χτίζοντας Βιώσιμα Δίκτυα Αλληλέγγυας Οικονομίας, Οικοδομώντας την Αγορά των Αναγκών.’ Παρουσίαση του MercadoSocial της Βαρκελώνης και της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο Αττικής (πρώην Συντονισμός Κοινσεπ).

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 4ο Πανευρωπαϊκού Συνέδριου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας UNIVERSSE 2017.
Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αίθουσα Δίας, EN, ΕL, FR, ES

Τετάρτη 7 Ιούνη 2017, 7 το απόγευμα.

Ομιλία, με θέμα: ‘Οικονομικά Κυκλώματα Αλληλεγγύης και Απελευθέρωση Παραγωγικών Δυνάμεων’.
Σε διοργάνωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς. Στην Αίθουσα εκδηλώσεων, Κεραμεικού 46.


Ο Ευκλείδης Μανσέ είναι φιλόσοφος και λαϊκός εκπαιδευτής, συνιδρυτής του Ινστιτούτου της Φιλοσοφίας της Απελευθέρωσης και του Διεθνούς Δικτύου Solidarius.
Έχει μελετήσει εκτεταμένα τα δίκτυα αλληλεγγύης και στα έργα του συνδυάζει τη φιλοσοφική με την οικονομική ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα, διερευνά τρόπους ανατροφοδότησης των συνεργατικών εγχειρημάτων και μείωσης των ροών προς την καπιταλιστική οικονομία με στόχο την αύξηση της επιρροής της αλληλέγγυας οικονομίας ώστε να γίνει εφικτή η μετάβαση από τον καπιταλισμό σε ένα νέο αλληλέγγυο οικονομικό σύστημα.
Τα κυριότερα έργα του είναι: Η επανάσταση των δικτύων (1999), Δίκτυα αλληλέγγυας συνεργασίας (2002), Μηδενική πείνα και αλληλέγγυα οικονομία (2004), Αστερισμός Σολιντάριους (2008). Αυτό το διάστημα συγγράφει μια ευρεία μελέτη για την Οικονομία της Απελευθέρωσης. Τα κείμενα Εισαγωγικές σημειώσεις για την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων (2016) και Αλληλέγγυα οικονομικά κυκλώματα (2017) αποτελούν μέρος αυτής της τελευταίας ερευνητικής εργασίας και έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου και μαθημάτων που έχει πραγματοποιήσει ο συγγραφέας σε διάφορες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.