Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κόρινθος: σε διαδικασία σύνδεσης του Σιδηροδρόμου με τα Διυλιστήρια και τις Βιομηχανικές Μονάδες της περιοχής


Η σύνδεση του Σιδηροδρομικού Δικτύου με τα Διυλιστήρια Κορίνθου και μεγάλες Βιομηχανικές Μονάδες της  ευρύτερης περιοχής, ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και τη διοίκηση της Motor Oil. Πρόκειται για  την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας  μεταξύ ΟΣΕ και Motor Oil, με τη συμβολή του υπουργείου.


Το έργο, που θα είναι έτοιμο σε 12-18 μήνες, εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών και της δημιουργίας συνθηκών εξυπηρέτησης των μεγάλων παραγωγικών μονάδων της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο.


Η γραμμή, συνολικού κόστους 12 εκατ. ευρώ, θα έχει μήκος 10 χλμ. Και θα συνδέει τα διυλιστήρια με τον Ισθμό της Κορίνθου και –στη συνέχεια- με τον βασικό σιδηροδρομικό άξονα. Η υποδομή θα εξυπηρετεί έξι (6) αγωγούς τεσσάρων (4) καυσίμων, καθώς και δύο (2) οπτικών ινών, η μία για τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και η άλλη για τις ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου.

Σε σχέση με όσα δήλωσαν οι εμπλεκόμενοι με τη συμφωνία αυτή, επισημαίνω:

Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών:
Η βασική αρχή της κυβέρνησης για τις υποδομές είναι να ενταχθούν τα έργα στις υπηρεσίες των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων και η εν λόγω συμφωνία με τη Μοtor Oil υπηρετεί αυτή την αρχή …
Πρόκειται για σιδηροδρομική υποδομή ευρωπαϊκών υποδομών που θα εξυπηρετούνται όλες οι βιομηχανίες της περιοχής…
Είναι παράδειγμα προς μίμηση και ενδέχεται να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν υποδομές της Motor Oil.

Παναγιώτης Θεοχάρης, διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ:
Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών του ΟΣΕ για τη σύνδεση σιδηροδρομικών δικτύων και την ένταση από την πλευρά της σημερινής διοίκησης που ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό διάστημα.
Ο ΟΣΕ έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη δραστηριότητα με στόχο να ενισχύει την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου. Είναι πολύ σημαντικό που εντάσσεται η Κορινθία στο έργο. Θα αξιοποιήσουμε όλο το υλικό.
Ο ΟΣΕ θα συμβάλει με την τεχνογνωσία και τα μηχανήματα που έχει στην υλοποίηση του έργου.

Γιάννης Βαρδινογιάννης, αντιπρόεδρος Motor Oil:
Είναι αυτονόητο να θέλει μια βιομηχανία να συνδεθεί με ένα δίκτυο. Αυτό το αυτονόητο μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο. Ενώ είχαμε τη διάθεση να το χρηματοδοτήσουμε υπήρχαν διάφορα προβλήματα που τώρα λύθηκαν.

Γιάννης Κοσμαδάκης, διευθύνων σύμβουλός Motor Oil:
Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από τη Motor Oil, και ήδη είναι έτοιμες οι μελέτες, ενώ δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων με τρόπο οικονομικό και περιβαλλοντικά συμβατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.