Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ολλανδία … εκεί που πληρώνονται οι πολίτες για να ποδηλατούν …


Σε μια εθνική προσπάθεια να καταπολεμηθεί το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, η κυβέρνηση της Ολλανδίας ενθάρρυνε εταιρίες και επιχειρήσεις να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Το έμαθα στο CYCLONEWS.GR, το οποίο μετέφερε την είδηση από το LIFO.GR.




«Ας βγούμε από τα αυτοκίνητά μας και ας πάρουμε ποδήλατα», δήλωσε η υπουργός Υποδομής και Μεταφορών Stientje van Veldhoven, ανακοινώνοντας νέα μέτρα που προωθούν την ποδηλασία. Ανάμεσα σε όσα πρότεινε συγκαταλέγεται χρηματική αποζημίωση για ενήλικες εργαζομένους που θα επιλέγουν το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο για να πάνε στη δουλειά τους, οι οποίοι και θα λαμβάνουν 19 σεντς για κάθε χιλιόμετρο που κάνουν μέχρι να φτάσουν.


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Stientje van Veldhoven εκτός από το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να προτείνει και άλλους τρόπους που θα προωθούν την ποδηλασία, όπως επιδοτήσεις αγοράς ποδηλάτων.

«Στόχος μου είναι να βγάλω επιπλέον 200.000 άτομα από τα αυτοκίνητά τους και να διανύουν 3 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα με τα ποδήλατά τους», σημείωσε η υπουργός.

Σύμφωνα με την ίδια, το μέτρο θα ωφελήσει και τους εργοδότες, καθώς οι υπάλληλοι που κάνουν ποδήλατο είναι σε καλύτερη φόρμα, οπότε λιγότερο πιθανό να απουσιάζουν λόγω ασθένειας. Επίσης, το ποδήλατο πολύ συχνά δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να εξοικονομήσουν χρήματα από το πάρκινγκ.

«Τα ποδήλατα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και την υγεία. Μειώνουν το μποτιλιάρισμα και δίνουν στον κόσμο που αναγκαστικά χρησιμοποιεί αυτοκίνητο, περισσότερο χώρο στους δρόμους», πρόσθεσε η Stientje van Veldhoven.

Πάνω από τα μισές καθημερινές διαδρομές στην Ολλανδία είναι λιγότερο από 7.5 χιλιόμετρα σε μήκος και περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους μένουν λιγότερο από 15 χιλιόμετρα μακριά από τις δουλειές τους, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η Ολλανδία είναι ήδη πρωτοπόρος στην ποδηλασία, καθώς εκτιμάται πως στη χώρα υπάρχουν περίπου 22.5 εκατομμύρια ποδήλατα -πολλά περισσότερα από τους 17.1 εκατομμύρια κατοίκους που ζουν εκεί, ενώ πάνω από το ένα τέταρτο των υπαλλήλων πηγαίνει στη δουλειά με ποδήλατο.

Πηγή: LIFO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.