Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΧΑΝΙΑ: Τους νέους τρόπους Προβολής Έργων που χρηματοδοτεί η ΕΕ συζήτησαν οι Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη


Η συζήτηση για τους νέους τρόπους προβολής των έργων και δράσεων που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), με τη χρήση των νέων τρόπων επικοινωνίας, των σύγχρονων κοινωνικών δικτύων και την αναβάθμιση των παραδοσιακών μεθόδων προβολής από τα ΜΜΕ, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων εργασίας 180 εκπροσώπων των Περιφερειών της Ευρώπης και κορυφαίων στελεχών της Κομισιόν.
 
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες οι τριήμερες συναντήσεις των Δικτύων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΑΤΠΑ), και αφορούσαν στην Πολιτική Συνοχής. Οι συναντήσεις αυτές   κατέγραψαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη αντίστοιχη διοργάνωση που είχε υλοποιηθεί μέχρι τώρα, δεδομένης και της αναγκαιότητας η οποία υπάρχει και αφορά στην θεσμική υποχρέωση για ενημέρωση όλων των πολιτών σχετικά με τα Έργα της ΕΕ.


Το 2018, το Συνέδριο συμπίπτει με την ανακοίνωση για το νέο Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2020-27 και τη μείωση των δαπανών για την Πολιτική Συνοχής.

Στις συνεδριάσεις που έγιναν αναλύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας που αναπτύσσονται αυτή την εποχή στον ευρωπαϊκό χώρο και οι προοπτικές αναβάθμισης του τρόπου προβολής, επικοινωνίας και διάδοσης των μηνυμάτων, θέμα που η Περιφέρεια Κρήτης έχει θέσει σε επίπεδο κομβικής προτεραιότητας.

Στελέχη της ΕΕ επισκέφτηκαν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Κρήτης στην παλιά πόλη Χανίων και ευρύτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενώ αντάλλαξαν και απόψεις με στελέχη της Κομισιόν από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής αλλά και στελέχη των Περιφερειών που ασχολούνται με την προβολή και την προώθηση των έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Η Περιφερειακή Αρχή παρουσίασε την ταυτότητα της Κρήτης, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμά της, δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στο νησί, ευκαιρίες να βιώσουν τον κρητικό τρόπο ζωής, καθώς και το ακαδημαϊκό και ερευνητικό οικοσύστημα της Κρήτης σχετικά με τις προσπάθειες για έρευνα και καινοτομία, όπως και η Περιφερειακή Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.