Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Το WELCOMMON Hostel άνοιξε τις πόρτες του επίσημα στις 14 Ιούνη, παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης “ΤΑΞΙΔΙ”


Πριν λίγες μέρες, την Πέμπτη 14 Ιούνη το βράδυ, βρεθήκαμε, μαζί με αρκετούς φίλους και γνωστούς, στην Καποδιστρίου 4, στην Αθήνα, στο «νέο ταξίδι» του WELCOMMON HOSTEL. Σε συνέχεια και εξέλιξη άλλων ταξιδιών που συνεχίζουνε παράλληλα στο ίδιο χώρο, για την κοινωνική και πράσινη οικονομία, την κοινωνική καινοτομία στην υγεία, την εξοικονόμηση ενέργειας, την κοινωνική ένταξη, την ενεργειακή μετάβαση. Αλλά και ταξίδια που ολοκληρώσανε, όπως το καινοτόμο κέντρο για τους πρόσφυγες WELCOMMON.


Ο Νίκος Χρυσόγελος και οι συνεργάτες του, συνδύασαν συμβολικά τα εγκαίνια του νέου χώρου, με μια εικαστική έκθεση με το θέμα αυτό, δηλαδή το «Ταξίδι». Που σημαίνει ταξίδι για αναψυχή, ταξίδι της μετανάστευσης ή της προσφυγιάς, ταξίδι σε νέες ιδέες, ταξίδι στο παρελθόν, ταξίδι στη φύση, ταξίδι στην τέχνη και την δημιουργία, ταξίδι πραγματικό, «εικονικό» ή με ένα βιβλίο, ταξίδι με παρέα ή για αυτογνωσία, ταξίδι με χρώματα, μουσικές ή διέγερση αισθήσεων.


Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους Κασιώτες δημιουργοί, καθώς στην Κάσο γνωρίζουν πολύ καλά τις διάφορες αυτές όψεις του «ταξιδιού». Συμμετέχουν οι:
-        Αλεξάνδου Γιώργος
-        Βαρμαξίδης Κώστας
-        Γλύτση Αγγέλα
-        Δαγκλέρης Θανάσης
-        Κιλιμάντζου Αθηνά
-        Μάγκου – Καραχάλιου Λίτσα
-        Νικολαράκη Ιωάννα
-        Ρουκουνάκη Μαρία
-        Σιδηρουργού Σοφία
-        Χαλκίτη Λίλιαν
-        Χάνουζα Όλγα
-        Χατζηαντωνίου Ρέα
-        Φούντης Κωνσταντίνος


Το WELCOMMON HOSTEL απευθύνεται σε διάφορες κατηγορίες επισκεπτών-χρηστών: σε μαθητές από προγράμματα, σε φοιτητές, σε νέους, αλλά και σε κάθε ηλικία, σε εκπαιδευτικούς, σε καλλιτέχνες, σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες, σε άτομα ή γκρουπ, που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν την διαμονή τους σε ένα τουριστικό ξενώνα με ευρύτερα κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ενδιαφέροντα.

Το hostel διαθέτει διαφορετικά μικρότερα ή μεγαλύτερα δωμάτια (για 1, 2, 3, 4, 5 ή 8 άτομα μαζί, με μπαλκόνι ή χωρίς, με ατομική τουαλέτα ή κοινόχρηστη) που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 160 άτομα καθώς και χώρους για δραστηριότητες. Όλοι οι χώροι είναι καλαίσθητοι, με ζωντανά χρώματα. Τα δωμάτια είναι λειτουργικά, βασίζονται σε μια άποψη λιτού, δημιουργικού και καλλιτεχνικού re-use, με μικρές “πολυτέλειες”, όπως για παράδειγμα τα βιβλία στα δωμάτια, το free wi-fi, οι χώροι κοινωνικής συναναστροφής, η κουζίνα που μπορεί κάποιος να μαγειρέψει, κ.α. Τα δωμάτια είναι σχεδόν όλα διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ίδιους τους επισκέπτες του χώρου να μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ενδιαφέρει, ανάλογα με τα κριτήρια, τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητές τους.

Παράλληλα, η Ομάδα του Welcommon επιδιώκει να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες ώστε να ενθαρρύνει ένα  μοντέλο βιώσιμου τουρισμού  και να λειτουργήσει ως γέφυρα με την δημιουργική πλευρά της πόλης. Επιδιώκεται με τον τρόπο αυτό ένα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον και η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από ένα Hostel με κοινωνική άποψη.

Θέλουνε να αναδείξουνε το WELCOMMON HOSTEL σε ένα κέντρο προώθησης της κοινωνικής και πράσινης οικονομίας και καινοτομίας, του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες. Για το σκοπό αυτό, ο χώρος διαθέτει δύο ορόφους που θα φιλοξενούν παρόμοιες δράσεις. Επίσης, διαμορφώθηκε η αίθουσα “Διάλογος”, στην οποία μπορούν να φιλοξενηθούν σεμινάρια, εργαστήρια, εικαστικές εκθέσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Η αίθουσα μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση της και διαθέτει οπτικο-ακουστικές υποδομές προβολής, παρουσιάσεων και συζητήσεων.
Στην ειδική αυτή αίθουσα «Διάλογος» θα εκτίθενται αρχικά τα έργα των Κασιωτών δημιουργών, μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.