Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Αrt Athina Virtual: 58 γκαλερί και project spaces σε μια δωρεάν εικαστική πλατφόρμα

Η Αrt Athina Virtual επιστρέφει, από την 1η Νοεμβρίου, με δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση σε 58 γκαλερί και project spaces και ένα πλούσιο πρόγραμμα με ομιλίες, performance, ομαδική έκθεση και άλλες δράσεις.

 


Διπλή επιστροφή κάνει η ART ATHINA καθώς θα είναι παρούσα, όπως και πέρυσι, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ΑRT ATHINA VIRTUAL, ενώ η έκθεση «Art Athina Pop Up», που εντάσσεται στην Art Athina Virtual, θα δώσει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να έρθει σε δια ζώσης επαφή με τους καλλιτέχνες και τις γκαλερί, ως ένας πρώτος κρίκος στην αλυσίδα επανασύνδεσης με την κανονικότητα στην μετά -κορωνοϊού εποχή.

 

Αrt Athina Virtual 2021

Oι διαδικτυακές πύλες της Art Athina μέσω της ανανεωμένης πλατφόρμας Αrt Athina Virtual (ΕΔΩ) θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου 2021 και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» δωρεάν σε 58 γκαλερί και project spaces και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, καθώς η Αrt Athina Virtual 2021 θα είναι προσβάσιμη σε 24ώρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα έως το τέλος Νοεμβρίου.

 

«Art Athina Pop Up: Λίγα λόγια για την έκθεση

Η ομαδική έκθεση «Art Athina Pop Up» θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου King George, στην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 έως τις 21 Νοεμβρίου σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Athina, Σταματίας Δημητρακοπούλου.

Στον εκθεσιακό αυτό χώρο που θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο και με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, όλες οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης και οι ανεξάρτητοι χώροι στο Art Athina Virtual θα παρουσιάσουν από ένα έργο τέχνης, το οποίο θα συνοδεύεται από QR code.

Οι επισκέπτες σκανάροντας τον κωδικό κάθε έργου θα μπορούν να μεταβαίνουν αυτομάτως στο ψηφιακό περίπτερο της γκαλερί και να παίρνουν πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο Objects of Common Interest με έδρα τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

 

Παράλληλες δράσεις

Από την Αrt Athina Virtual 2021 δε θα λείψουν οι παράλληλες δράσεις που ανέκαθεν πλαισίωναν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεσμού, αποκτώντας σταθερό κοινό που τις παρακολουθεί. Αυτή τη χρονιά, το πρόγραμμα ομιλιών θα πραγματοποιηθεί ζωντανά στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου όπως και η ομιλία που αφορά τις εργασίες του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της Art Athina σε συνεργασία με το ΊΔΡΥΜΑ Ι.Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και την ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Το πρόγραμμα performance φέρει την υπογραφή του επιμελητή Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, και η κατηγορία Video/New Media Space δεν θα περιοριστεί στην πλατφόρμα της Art Athina Virtual, αλλά θα είναι επισκέψιμη και από τους δρόμους της Αθήνας.

 

Αναλυτικότερα:

 

Performance:

Το πρόγραμμα Performance της ART ATHINA VIRTUAL σε επιμέλεια του επιμελητή και ιστορικού τέχνης Κώστα Στασινόπουλου (Assistant Curator, Live Programmes, Serpentine) με τίτλο «Προσμονές και Αφυπνίσεις», αγκαλιάζεi το υπερβολικό, την αγωνία και τον τρόμο ως στρατηγικές θέσεις που σηματοδοτούν το ασύνδετο παρόν μας. Οι «Προσμονές και Αφυπνίσεις» λειτουργούν ως μεμβράνη ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, το τετελεσμένο και το ονειρικό, αιωρούμενες πάνω από το τώρα.

Συμμετέχουν με έργα τους οι  Σπύρος Αγγελόπουλος, The AfroGreeks, Michaela Gleave, Αριστείδης Λάππας, Μάρω Μιχαλακάκου, Ελένη Μπαγάκη, Nova Melancholia, Βασίλης Νούλας, Λουίζα Ντούρου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη και Βασιλική-Μαρία Πλαβού, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Poka-Yio, Βασίλης Σαλπιστής, Νάνα Σαχίνη, Άγγελος Σκούρτης, Serapis Maritime, Ελίζα Σόρογκα, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, ΦΥΤΑ και Φίλοι, Boyd Webb.

Το πρόγραμμα θα είναι προσβάσιμο μέσω της πλατφόρμας ART ATHINA VIRTUAL.

 

New Media Space

Σε συνεργασία με το ΊΔΡΥΜΑ ΔΕΣΤΕ, το ΊΔΡΥΜΑ POLYECO CONTEMPORARY ART INITIATIVE και τη βρετανική ηλεκτρονική πλατφόρμα DAATA, το πρόγραμμα της Art Athina Virtual New Media Space, παρουσιάζει video art, NFT καθώς και οκτώ νέες αναθέσεις έργων επαυξημένης πραγματικότητας ΑR που οι χρήστες μπορούν να βιώσουν μέσα από την ειδική εφαρμογή της πλατφόρμας Daata, σκανάροντας τους κωδικούς QR σε διάφορα σημεία – έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας. Όλα τα έργα στην κατηγορία New Media Space αφορούν νέες παραγωγές του τελευταίου έτους.

Παρουσιάζονται έργα των Αaajiao, Bianca Kennedy & The Swan Collective,Elliot Dodd, Eύα Παπαμαργαρίτη, Florian Meisenberg, Hypercomf, Jeremy Couillard, Keiken, Κοσμάς Νικολάου, Κυριακή Γκόνη, Pat Flynn, Tuomas A. Laitinen, Urs Fisher

 

Live Talks & Αrt Athina Podcast

Το ετήσιο πρόγραμμα ομιλιών της Art Athina επιστρέφει στο φυσικό χώρο και θα πραγματοποιηθεί «ζωντανά» στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Παράλληλα, οι ομιλίες θα αναρτώνται στο ART ATHINA VIRTUAL με τη μορφή του νέου Αrt Athina Podcast, διαθέσιμο από την πλατφόρμα Art Athina Virtual.

Το πρόγραμμα Live Talks, σε επιμέλεια της Κατερίνας Ζαχαροπούλου φέρει τον τίτλο «Αισθηματική Αγωγή» και παρουσιάζει πέντε μη αναμενόμενες αφηγήσεις με σημαντικούς επιμελητές, ιστορικούς τέχνης, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Μέρος του προγράμματος ομιλιών θα αποτελέσει και η ετήσια ομιλία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου στο πλαίσιο της Art Athina, σε συντονισμό της Δάφνης Πολίτη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος (2020/2021). Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα που αφορά τη διαδρομή του έργου τέχνης από την παραγωγή έως και την έκθεσή του, με στόχο να πληροφορήσει, εμπνεύσει και να προετοιμάσει τους φοιτητές για την εισαγωγή τους στον χώρο της τέχνης ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 140 προπτυχιακών φοιτητών του Tμήματος Εικαστικών Τεχνών και του Tμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Πρόγραμμα ομιλιών:

 

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 13.00

«Πράγματα μακρινά, ιστορίες οικείες»

Συζητούν οι:

  • Σταμάτης Σχιζάκης, Επιμελητής Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  • Φοίβη Γιαννίση, Ποιήτρια, Αρχιτέκτων, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

*Συντονίζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου

 

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 17.00

«Ξανά)χτίζοντας το Μέλλον»

Ετήσια Ομιλία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου στο πλαίσιο της Art Athina.

Συζητούν οι: Θα ανακοινωθούν προσεχώς. Συντονίζει η Δάφνη Πολίτη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Art Athina 2020/2021.

 

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 17.00

«Από την πόλη έρχομαι…»

Συζητούν οι:

  • Χριστόφορος Μαρίνος, Ιστορικός τέχνης, Επιμελητής εκθέσεων και δράσεων ΟΠΑΝΔΑ
  • Νίκος Βατόπουλος, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος

*Συντονίζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου

 

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 17.00

«Η καταγωγή των άλλων»

Συζητούν οι:

  • George Salameh, Εικαστικός
  • Poka Yio, Εικαστικός, Διευθυντής Μπιενάλε της Αθήνας

*Συντονίζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

 

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 13.00

«Κείμενα και Παρακείμενα»

Συζητούν οι:

  • Άγγελος Σκούρτης, Εικαστικός
  • Χρήστος Χρυσόπουλος, Συγγραφέας, Φωτογράφος

*Συντονίζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

 

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 13.00

«Ιστορίες που κατοικούνται»

Συζητούν οι:

  • Μάρω Μιχαλακάκου, Εικαστικός
  • Εύα Μανιδάκη, Σκηνογράφος, Αρχιτέκτων

*Συντονίζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου

 

Συντελεστές της Art Athina Virtual

Την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, έχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η ομάδα της Art Athina  με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου. Την οπτική ταυτότητα της Art Athina Virtual υπογράφουν οι G Design Studio. Τον προγραμματισμό της ιστοσελίδας έχει αναλάβει η εταιρεία QuadraWeb.

H υλοποίηση της πλατφόρμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικά οι γκαλερί που συμμετέχουν στην  Αrt Athina Virtual είναι:

A.Antonopoulou.Art, Agathi Kartalos, Alibi Gallery,Allouche Benias Gallery,Alma Contemporary Art Gallery, Anna Pappas, Argo Gallery, Art Appel Gallery,Art Prisma,Art Zone 42,Astrolavos Art Galleries,Athens Art Gallery,BERNIER/ELIADES,CAN Christina Androulidaki gallery,CASK Gallery, Cheapart, Citronne Gallery, Crux, Cube Gallery, Dio Horia Art Gallery,DL gallery,,Donopoulos International Fine Arts, ekfrasi-yianna yrammatopoulou, Eleftheria Tseliou Gallery,Eleni Koroneou Gallery, Enia Gallery,Epsilon Art Gallery.

Evripides Art Gallery Gallery «7», Gallery, Ersi,Gallery Genesis, Ikastikos Kiklos Sianti, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries, Kappatos Gallery,Lola Nikolaou Art Gallery, Mihalarias Art, Nitra Gallery, Papatzikou art gallery, Peritechnon Karteris, Rebecca Camhi gallery, Rodeo Gallery, Roma Gallery,Skoufa Gallery,Technohoros Art Gallery, The Blender Gallery, The Breeder, Zina Athanassiadou Gallery, Zoumboulakis Galleries.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την είσοδό τόσο στον χώρο της «Art Athina Pop Up» όσο και στον χώρο που θα γίνουν οι ομιλίες είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημερών.

Ξενοδοχείο King George: Βασ. Γεωργίου Α΄ 3

Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5

 

Πηγή: MONOPOLI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.