Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

6 Νοέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης - Να προστατεύσουμε το Περιβάλλον

Παγκόσμια διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου, σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, το ραντεβού είναι στο Σύνταγμα, στις 2 το μεσημέρι.

 


Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ):

 

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ενώνει τη φωνή του με τις παγκόσμιες κινητοποιήσεις το Σάββατο 6 Νοέμβρη! Εκείνη την ημέρα εκατομμύρια άνθρωποι ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, ενώ θα διεξάγεται η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα (Cop26) στη Γλασκόβη.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη να φτάνει 1,1°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, βιώνουμε ήδη τις καταστροφικές συνέπειες: από τις πυρκαγιές στην Τουρκία και την Ελλάδα έως τις πλημμύρες στην Ευρώπη και την Κίνα, τους καύσωνες στη Βόρεια Αμερική έως την καταστροφική ξηρασία στη Μαδαγασκάρη.

Οι συνομιλίες στη Γλασκόβη δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά τα μεγάλα λόγια και τις κούφιες υποσχέσεις που θα ακουστούν. Εδώ και αιώνες, τα ισχυρά κράτη και οι πολυεθνικές εταιρείες εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους και τον πλανήτη για το κέρδος, παραβλέποντας το πόσο βλάπτουν όλους τους υπόλοιπους από εμάς. Όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα την κλιματική αλλαγή, παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και των κινημάτων, αλλά επιδεινώνουν τα αποτελέσματα των καταστροφών εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαλύουν το δημόσιο και τις υπηρεσίες προστασίας και αντιμετώπισής τους.

Η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται σε δεινή θέση! Το ζούμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια με τα 1,3 εκατομμύρια στρέμματα που έγιναν στάχτη το καλοκαίρι και την επέλαση των κερδοσκόπων που ετοιμάζονται να «επενδύσουν» πάνω στα αποκαΐδια, ενώ τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα καθυστερούν προκλητικά και ο κόσμος κινδυνεύει από τις πλημμύρες. Πουλάνε «πράσινη ανάπτυξη» την ώρα που ρημάζουν τις βουνοκορφές και τα νησιά με ανεξέλεγκτες ανεμογεννήτριες. Ιδιωτικοποιούν την ενέργεια και επιμένουν στην καύση απορριμάτων και την επέκταση των ΧΥΤΑ. Μπαζώνουν ρέματα και θάλασσες και λεηλατούν πάρκα και ελεύθερους χώρους. Και φυσικά φορτώνουν το κόστος στους εργαζόμενους με την “απελευθέρωση” της ενέργειας που έχει εκτινάξει το κόστος της, φέρνοντας παντού ενεργειακή φτώχεια. Πρέπει να σταματήσουμε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές!

Στις 6 Νοέμβρη διαδηλώνουμε στην Αθήνα, Σύνταγμα 2 μμ, και σε όλη την Ελλάδα. Ενώνουμε τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα που διεκδικεί «να αλλάξουμε το σύστημα – όχι το κλίμα»! Στηρίζουμε επίσης την κινητοποίηση των πυρόπληκτων την ίδια ημέρα στις 12μμ στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.