Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι: Τι δείχνουν οι συγκριτικοί Πίνακες για Νοσηλείες και ΜΕΘ

Τάσεις περαιτέρω επιδείνωσης παρουσιάζει η ήδη σημαντική πίεση που ασκούν στο ΕΣΥ οι περίπου 3.000 νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό, το 75% των οποίων αφορά σε ανθρώπους άνω των 55 ετών. Αύξηση της τάξης του 15% καταγράφεται αυτή την εβδομάδα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με το ποσοστό συνολικής κάλυψης να φτάνει αυτή τη στιγμή στο 87,08%, ενώ για τις απλές κλίνες ανέρχεται στο 48,5%.

 


Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε ΜΕΘ της 3ης ΥΠΕ νοσηλεύονται 92 ασθενείς, το 93% εκ των οποίων ανεμβολίαστοι, ενώ σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς -στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι- και σε κοινούς θαλάμους 432 ασθενείς, το 77% των οποίων ανεμβολίαστοι. Αντίστοιχα, στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς (το 91% ανεμβολίαστοι) και σε κοινούς θαλάμους 405 (το 73% ανεμβολίαστοι). Τέλος, στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.

Οι εισαγωγές ασθενών έχουν αυξηθεί κατά 35% το τελευταίο επταήμερο με μέσο όρο τις 350/ημέρα (ενδεικτικά σήμερα ανήλθαν σε 363), ενώ ανοδικές τάσεις καταγράφουν επίσης οι δείκτες των διασωληνωμένων (441 σήμερα) και των θανάτων (42). Οι απώλειες συμπολιτών μας, μάλιστα, αυξήθηκαν κατά 19% αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Μαριάννας Σπανού στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Στην ΠΗΓΗ θα βρείτε επιπλέον οπτικό υλικό και σχετικά στατιστικά δεδομένα, για τους ασθενείς λόγω Covid, τις διασωληνώσεις και τις διαθέσιμες ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.