Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα: Αφιέρωμα στο έργο του Federico Garcia Lorca

Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα – παρουσίαση του έργου του Federico Garcia Lorca, προγραμματίζεται για την επόμενη βδομάδα, στην Λαμπηδόνα, στο Βύρωνα.

 


Η παρουσίαση, που θα γίνει την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 7.30μμ στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Άλσος Αγ. Τριάδας), εστιάζει στην αυθεντική μορφή και στο ιστορικό πλαίσιο του έργου του Λόρκα. Θα έχει την μορφή προβολής με ζωντανή αφήγηση και αποτελεί επανάληψη - σε ελαφρώς αναθεωρημένη μορφή - της αντίστοιχης που είχε γίνει στις 15 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει:

·         Αναδρομή με φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις, στην Ανδαλουσία των αρχών του 20ου αιώνα, τα γεγονότα και τις συνθήκες που διαμόρφωσαν την ζωή και το έργο του Λόρκα.

·         Τραγούδια και ποιήματά του σε αυθεντικές ερμηνείες (σε κάποιες θα ακούσουμε τον ίδιο τον  Λόρκα να συνοδεύει στο πιάνο) στα Ισπανικά με ελληνικό υποτιτλισμό: έτσι, ακόμη και ο ακροατής που δεν γνωρίζει την γλώσσα θα έχει την ευκαιρία να συνδυάσει το άκουσμα, τις λέξεις και το μέτρο με το περιεχόμενο του αυθεντικού έργου.

·         Εικονογράφηση των ερμηνειών με σχέδια του ίδιου του Lorca, αλλά και σημαντικών ζωγράφων της γενιάς του (Picasso, Dalí, Miró) προκειμένου να αναδειχθεί η βαθιά σχέση ποιητικής και εικαστικής έκφρασης.

Σε συνέχεια της παρουσίασης, την επόμενη μέρα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 8.30μμ, θα προβληθεί η ταινία "La novia" (Η νύφη) της Paula Ortiz. Η ταινία (2015) είναι ποιητικού ύφους και αποτελεί ελεύθερη απόδοση του θεατρικού έργου "Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Χάρτης θέσης ΕΔΩ

Η σχετική Εκδήλωση στο Facebook: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.