Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Απρόσμενες αυλές της Αθήνας με υπέροχο φαγητό

Με τα δέντρα να προσφέρουν φυσική σκιά και δροσούλα και την κουζίνα να βγάζει πεντανόστιμα εδέσματα, αυτές οι ταβέρνες είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές ημέρες.

 



Κρυμμένες σε αδιέξοδα, γνωστές σε όσους ξέρουν και αγαπούν το καλό φαγητό, αυτές οι ταβέρνες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και δεκαετίες, και κάθε καλοκαίρι ανοίγουν τις δροσερές τους αυλές για να σερβίρουν από λαχταριστά παϊδάκια μέχρι φρέσκο ψάρι σε καλές τιμές.

 

 

Τα φιλετάκια


Μια πανέμορφη αυλή στη Δάφνη, με χαλικάκι δέντρα και ξύλινα τραπεζάκια. βαστά από το 1966 και έγινε γρήγορα αγαπημένος προορισμός για τους μερακλήδες του κρέατος. Σπεσιαλιτέ σε αυτήν την ταβέρνα, όπως προδίδει το όνομά της, τα φιλετάκια χοιρινά, κοτόπουλο και μοσχάρι, όμως και ο υπόλοιπος κατάλογος είναι ωραιότατος: πολύ ωραία φάβα, παϊδάκια, λουκάνικο χωριάτικο, τζατζίκι και χειροποίητες πατάτες συμπληρώνουν την γευστική εμπειρία. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί.


Εθνάρχου Μακαρίου 126 και Δράμας, Δάφνη, τηλ: 21 0973 0682

 

 

Τσομπανάκος


Κρυμμένος σε ένα αδιέξοδο της Καισαριανής, ο Τσομπανάκος είναι το κρυμμένο «μυστικό» των ντόπιων αλλά και των καλοφαγάδων της Αθήνας. Η αυλή του είναι δροσερή με άφθονη σκιά από αναρριχώμενα δέντρα, το σέρβις σβέλτο και ο κατάλογος πλούσιος σε παραδοσιακά εδέσματα, με κορυφαία τα παϊδάκια προβατίνας. Πλην αυτών, εδώ θα παραγγείλεις και ντολμαδάκια αυγολέμονο ή γιαλαντζί, κοκκινιστή προβατίνα με πατάτες, σαλιγκάρια στιφάδο και παραδοσιακές πίτες ημέρας. Λογαριασμός στα 18€ το άτομο με κρασί δικό τους.

 

Ανακρέοντος 2, Καισαριανή, τηλ: 2107248441

 

 

Κανάρια


Μια αυθεντική ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο από το 1950, τα Κανάρια σε ταξιδεύουν στην Αθήνα του χθες, με μαεστρία στο τηγάνι και τη σχάρα. Λίγα πράγματα και μετρημένα σερβίρονται εδώ, αλλά δε θα χρειαστείς κάτι παραπάνω, καθώς είναι όλα πεντανόστιμα. Η ασβεστωμένη αυλή με τη συκιά σε περιμένει για να δοκιμάσεις φρέσκα ψαράκια από τις Κυκλάδες (φαγκρί, συναγρίδα, λιθρίνι, φοβερή γαρίδα γάμπαρη Πλαταμώνα, φέτα με ελαιόλαδο, ζουμερή ντοματοσαλάτα με κρεμμυδάκι και ελιές στο πιατάκι. Αυτά. Ο λογαριασμός στα 25-30€  το άτομο, αναλόγως πόσο θα φας.

Κανάρη 119, Μοσχάτο, τηλ: 210 9422119

 

 

Καραβίτης


Ιστορική υπόγεια ταβέρνα στο Παγκράτι που μετρά εννιά δεκαετίες λειτουργίας και «μυρίζει» νοσταλγία και μαμαδίσιους μεζέδες από μακριά, ο Καραβίτης βγάζει τραπεζάκια κάτω από τα ψηλά δέντρα της απέναντι αυλίτσας και σε περιμένει να απολαύσεις εκλεκτά, κλασικά πιάτα. Σημείωνε: αρωματικά κεφτεδάκια, μελιτζανοσαλάτα, τζατζίκι, σαγανάκι, ρεβυθοκεφτέδες, κολοκυθάκια τηγανιτά, χοιρινές ή μοσχαρίσιες μπριζόλες, χωριάτικο λουκάνικο, σπιτικές τηγανητές πατάτες, μαμαδίσια τυρόπιτα, αρνίσια παϊδάκια και δροσιστική χωριάτικη. Μαζί με χύμα κρασί, δε θα πληρώσεις παραπάνω από 15-17€/ άτομο.

 

Αρκτίνου και Παυσανίου 4, Παγκράτι, τηλ: 2107215155



Βάθης


Από τις καλύτερες και παλαιότερες ταβέρνες της Κηφισιάς ο Βάθης βρίσκεται κρυμμένος σε ένα αδιέξοδο και εξειδικεύεται τόσο στα μαγειρευτά, όσο και στα ψητά της ώρας, με αρκετές εκλεκτές κοπές για κρεατολάγνους. Σταθερή αξία εδώ το κοκορετσάκι που ετοιμάζουν καθημερινά μόνοι τους και είναι λουκούμι, αλλά και το συκώτι γάλακτος, η μοσχαρίσια γάλακτος και το μοσχαράκι στη λαδόκολλα. Στα μαγειρευτά, ξεχωρίζει το χουνκιάρ μπεγιεντί και ο κρασάτος κόκορας με μακαρόνια. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στα 20€ το άτομο, με δικό τους κρασί.

 

Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834


Φωτογραφία: Κανάρια


Πηγή: IN2LIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.