Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Δημοσιεύθηκε η Ετήσια Έκθεση των Creative Commons: State of the Commons 2021

Πριν από λίγες ημέρες ο Οργανισμός των Creative Commons παρουσίασε ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ CREATIVE COMMONS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2021 . Αυτή η έκθεση παρουσιάζει τις περσινές δραστηριότητες για την 20ή επέτειο και επισημαίνει επίσης σημαντικές καινοτομίες, επιτεύγματα, συνεργασίες, συνομιλίες και συνεργασίες του οργανισμού.  

 


Πέρυσι, η επέτειος των CC χαρακτηρίστηκε οπτικά με ένα ηλιοτρόπιο. Αυτή η εικόνα αντιπροσώπευε τη δέσμευση των CC για καλύτερο μοίρασμα της γνώσης και του πολιτισμού που εξυπηρετεί σκόπιμα το δημόσιο συμφέρον. Το ηλιοτρόπιο συμβόλιζε το πώς τα CC έκαναν στο παρελθόν και συνεχίζουν στο μέλλον να φωτίζουν τα παγκόσμια κοινά.

Αυτή η έκθεση είναι οργανωμένη σε τέσσερις βασικούς τομείς επιπτώσεων:

  • Άδειες CC και νομικά εργαλεία
  • Πολιτική και Μεταρρύθμιση πνευματικών δικαιωμάτων
  • Πέρα από τις Άδειες
  • Ξεκλειδώνοντας την Γνώση

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τη μετακίνηση της Αναζήτησης CC στο Openverse στο WordPress, την εξέταση της πολιτικής μέσω τεσσάρων ομάδων εργασίας της πλατφόρμας πνευματικών δικαιωμάτων, τις δραστηριότητές για την 20η επέτειο, τα νέα κεφάλαια και την ηγεσία στο Παγκόσμιο μας Δίκτυο, το δεύτερο εικονικό και πολύ επιτυχημένο CC Global Summit, την έναρξη του podcast Open Minds , επιπλέον προσφορές για Πιστοποιητικά CC, τα εγκαίνια του προγράμματος Open GLAM/Open Culture, την υποστήριξη του έργου της UNESCO στην ανοιχτή εκπαίδευση, και πολλά άλλα!

 

Διαβάστε όλη την Έκθεση ΕΔΩ

 

Πηγή: ΕΛΛΑΚ , CREATIVECOMMONS.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.