Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Liberation: Το Watergate της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το Σκάνδαλο των Παρακολουθήσεων

Εκτενή αναφορά στις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, κάνει η γαλλική εφημερίδα LIBERATION.

 


Ειδικότερα, o  ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας Φαμπιάν Περιέ κάνει λόγο για «έναν πολιτικο-μιντιακό σεισμό που ομοιάζει στο Watergate» και «συγκλονίζει την κορυφή του κράτους» ενώ «αμφισβητεί το σύστημα που έστησε η Νέα Δημοκρατία, όταν ήρθε στην εξουσία τον Ιούλιο του 2019».

Η ανταπόκριση αναφέρεται στην «αποδεδειγμένη υπόθεση παρακολουθήσεων» που αφορά τους δημοσιογράφους Σταύρο Μαλιχούδη και Θανάση Κουκάκη, καθώς και τον ευρωβουλευτή και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Υπογραμμίζει την κίνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναλάβει υπό την απόλυτη επίβλεψή του την ΕΡΤ και την ΕΥΠ, αλλά και να διορίσει τον ανιψιό του γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, καθώς και να αλλάξει το νόμο περί προσλήψεων για να μπορέσει να βάλει τον Παναγιώτη Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ.

Παράλληλα, αναφέρεται στην εκδικητικότητα της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι σε δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο της Novartis, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου.

Τέλος επισημαίνει και τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, που όπως αποκάλυψε η Liberation, ερευνούσε υποθέσεις που ακουμπούσαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της κυβέρνησης.

Πηγή: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.