Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ο ΟΣΕ διασυνδέεται με τις ΒΙΠΕ και τη Βιομηχανία


Τη διασύνδεση του δικτύου του ΟΣΕ με Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) επιδιώκει να ενεργοποιεί η νέα διοίκηση του Οργανισμού, σύμφωνα με το METAFORESPRESS.
Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ ξεκίνησε σχετική συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Μεταφορών. Συνολικά, υπάρχουν γύρω στις 75 αιτήσεις, παρόλα αυτά δεν θεωρούνται όλες ούτε ενεργές, ούτε ώριμες προς υλοποίηση.



Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν 2 – 3 συνδέσεις με εταιρείες πετρελαιοειδών, οι οποίες και θα αναλάβουν το κόστος κατασκευής. Ήδη έχει ανακοινωθεί η συνεργασία ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ με τα Ελληνικά Πετρέλαια. Οι σιδηροδρομικές γραμμές θα παραμείνουν δημόσιες, δηλαδή ο ιδιώτης δεν θα έχει απαίτηση κυριότητας ή ιδιοκτησίας.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εισηγήσεις ότι, αυτός που επενδύει, οφείλει να καρπώνεται κάποια κίνητρα, όπως προτεραιότητα στα δρομολόγια ή μειώσεις στα τέλη υποδομής.
Εφόσον υλοποιηθούν οι παραπάνω συνδέσεις, θα αυξηθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητα του σιδηροδρόμου, σε συνδυασμό με πιθανή μείωση του κόστους μεταφοράς προϊόντων, για τη Βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.