Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

‘Εξοικονομώ ΙΙ’: Στη ‘Γραμμή Εκκίνησης’ …



Επιτέλους: στη «Γραμμή Εκκίνησης» αυτό το Σαββατοκύριακο το ‘Εξοικονόμηση ΙΙ’. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που γνωστοποιήθηκε λίγες ώρες πριν, έχει τεθεί σε λειτουργία από χθες ο διαδικτυακός τόπος EXOIKONOMISI.YPEN.GR, μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι Αιτήσεις Συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».


Προσοχή όμως: Δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η δυνατότητα υποβολής Αιτήσεων! Αυτό, σύμφωνα με τον ιστότοπο και τη σχετική ανακοίνωση, θα είναι δυνατό από μεθαύριο, Δευτέρα, 12 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.


Μέχρι τότε; «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω αυτού (του ιστότοπου) να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης σε αυτό. Υπενθυμίζεται ότι για την αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε χρήσιμο οι ενδιαφερόμενοι (πρωτίστως οι ιδιώτες που δεν επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία συμβούλου) να έχουν στη διάθεσή τους το Σαββατοκύριακο για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας».

Την ίδια στιγμή, δόθηκε στη δημοσιότητα το Παράρτημα, που περιλαμβάνει 39 ‘Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις’, που μπορείτε να τις βρείτε στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ, με σκοπό τη διασαφήνιση των όρων και προϋποθέσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος. Οι Ερωτήσεις χωρίζονται σε Κατηγορίες, που αφορούν την Επιλεξιμότητα, τους Ωφελούμενους, τα Κριτήρια, την περίπτωση Πολυκατοικίας, τη Χρηματοδότηση και τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές.


Σταδιακά … Σταδιακά … Πιο σταδιακά δεν γίνεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.