Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Σε 100 πόλεις εξασφαλίζεται το 70% των αναγκών σε ρεύμα από τις ΑΠΕ


Ένας σημαντικός αριθμός πόλεων του πλανήτη, περισσότερες από 100, εξασφαλίζουν τουλάχιστον το 70% της ηλεκτροδότησής τους από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), σύμφωνα με σχετική έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CARBON DISCLOSURE PROJECT (CDP). Δεν είναι λίγες και αυτές που ηλεκτροδοτούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ΑΠΕ: τουλάχιστον 40 πόλεις, ανάμεσά τους το Ρέικιαβικ και η Βασιλεία. Η σημαντική έρευνα της CDP βασίστηκε σε στοιχεία που συγκέντρωσε για την αγορά ενέργειας σε περισσότερες από 570 πόλεις σε όλο τον κόσμο.



Ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα: το 2018 υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των πόλεων που καλύπτουν τουλάχιστον το 70% των ενεργειακών αναγκών τους από ανανεώσιμες πηγές, σε σύγκριση με το 2015! Στη λίστα αυτών των πόλεων περιλαμβάνονται το Σιάτλ και η Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, το Οσλο στη Νορβηγία, το Βανκούβερ στον Καναδά και το Ναϊρόμπι στην Κένυα. 

Άλλο πόρισμα της ίδιας έρευνας:
-        275 πόλεις χρησιμοποιούν υδροηλεκτρική ενέργεια,
-        189 ηλεκτροδοτούνται από αιολική ενέργεια και
-        184 εξαρτώνται από ηλιακά πάνελ.
Στο Ρέικιαβικ, το ηλεκτρικό ρεύμα προέρχεται από έναν συνδυασμό υδροηλεκτρικής και γεωθερμικής ενέργειας. Το Μπέρλινγκτον στην πολιτεία του Βερμόντ των ΗΠΑ εξασφαλίζει την ηλεκτροδότησή του από ένα μείγμα βιομάζας, αιολικής, υδροηλεκτρικής και ηλιακής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.