Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ψηφιακό Χάρτη της Μεταποιητικής Δραστηριότητας θα διαθέτει σύντομα ο νόμος Θεσσαλονίκης



Μέσα στο επόμενο δίμηνο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται ότι θα έχει στα χέρια το Πληροφοριακό Σύστημα Χαρτογράφησης της Μεταποιητικής Δραστηριότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης. Μέσα στο Μάρτιο, επιπλέον, αναμένεται και το Σύστημα για τις Βιομηχανίες που παράγουν απόβλητα, επικίνδυνα και μη. Τις πληροφορίες αυτές έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Κώστας Γιουτίκας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της Διεθνούς Ημερίδας, με θέμα: «Κυκλική Οικονομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».



Τα εργαλεία αυτά θα αποτελέσουν το πλαίσιο για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και της εφαρμογής των καλών πρακτικών της Κυκλικής Οικονομίας, που αποτελεί έναν βασικό πυλώνα επανίδρυσης της τοπικής οικονομίας. Επεσήμανε, ακόμα, ότι επόμενο στόχο αποτελεί η ψηφιοποίηση σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω διαγωνισμού που αναμένεται να προκηρυχθεί μετά τον Δεκέμβριο. 

Στην ομιλία του τόνισε ότι η έννοια της Κυκλικής Οικονομίας είναι σχετικά νέα, στην Ελλάδα, αλλά και σε επίπεδο ΕΕ, που την τελευταία δεκαετία ξεκίνησε να σχεδιάζει δράσεις και πολιτικές για την προώθηση και υιοθέτησή της. Αναφερόμενος στα οφέλη της, σημείωσε τη μείωση του κόστους, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τη μέγιστη συμβολή στην αειφορία.

Τέλος, έκανε γνωστό, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ενταγμένα στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και μέσω των τομεακών προγραμμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κοινοτικά κονδύλια, ύψους 400 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία Υποδομών Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.