Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Η κυβέρνηση Τραμπ νομιμοποιεί το κυνήγι αρκούδων και λύκων στην Αλάσκα


Νομιμοποιείται πλέον το κυνήγι αρκούδων και λύκων στην Αλάσκα, το οποίο είχε απαγορευτεί από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Μέθοδοι κυνηγιού, που είχαν καταδικαστεί ως «βάρβαροι» από περιβαλλοντικές οργανώσεις και οργανώσεις για την προστασία της άγριας ζωής και τελικά είχαν απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Ομπάμα στην προεδρία, νομιμοποιούνται τώρα από την κυβέρνηση Τραμπ.Συγκεκριμένα, προχθές, Τρίτη 9 Ιουνίου η κυβέρνηση Τραμπ ήρε τον νόμο σχετικά με την απαγόρευση στους κυνηγούς, στα καταφύγια άγριας ζωής στην Αλάσκα, να στήνουν παγίδες με δολώματα για αρκούδες, να σκοτώνουν τα μωρά τους ή να ασκούν άλλες βάρβαρες πρακτικές κυνηγιού.

Ο νέος κανονισμός της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη 9 Ιουλίου, θα ελέγχεται από το κράτος και θα επιτρέπει πλέον τις σκληρές πρακτικές κυνηγιού, όπως είναι η τοποθέτηση παγίδων και δολωμάτων για τις καφέ και μαύρες αρκούδες, την χρήση τεχνητού φωτός για την θανάτωση αρκούδων και των μωρών τους μέσα στις φωλιές τους, το κυνήγι θηλυκών λύκων και άλλων άγριων ζώων με απευθείας πυροβολισμό από μηχανοκίνητα σκάφη.
Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε απαγορεύσει όλα τα παραπάνω είδη κυνηγιού από τα Εθνικά Πάρκα.
«Θα έλεγα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι αυτή είναι μια αμφιλεγόμενη κίνηση και είναι σχεδόν όλοι αντίθετοι στο να καταργήσουμε την απαγόρευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, Peter Christian. 
«Η κυβέρνηση Τραμπ έφτασε σε ένα συγκλονιστικά χαμηλό επίπεδο μεταχείρισης της άγριας ζωής. Η δολοφονία μωρών αρκούδων και μωρών λύκων μέσα στις φωλιές τους είναι μια βάρβαρη και απάνθρωπη πρακτική. Οι προτεινόμενοι κανονισμοί παραμερίζουν τον πρωταρχικό στόχο των καταφυγίων άγριας ζωής που είναι η διατήρηση της άγριας ζωής και της πανίδας», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Jamie Rappaport Clark, ο πρόεδρος της ένωσης «Υπερασπιστές της Άγριας Ζωής» (Defenders of Wildlife).

Πηγή: MONOPOLI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.