Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

Αρκτική: τεράστια οικολογική καταστροφή μετά από διαρροή 20.000 τόνων Πετρελαίου


Απρόβλεπτες είναι οι συνέπειες και το τεράστιο μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αρκτική, μετά τη διαρροή χιλιάδων λίτρων καυσίμων στο έδαφος και στον ποταμό Αμπάρναγια που βρίσκεται κοντά στην πόλη Νορίλσκ της ΑρκτικήςΤο Νορίλσκ είναι μια απομονωμένη περιοχή, περίπου 180.000 κατοίκων, και βρίσκεται 300 χλμ εντός του Αρκτικού Κύκλου.
Η διαρροή συνολικά 20.000 τόνων πετρελαίου και λιπαντικών ουσιών έγινε από μια δεξαμενή τοπικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις 29 Μαΐου. Ωστόσο, οι αρχές ενημερώθηκαν δύο ημέρες μετά.

Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής τηλεδιάσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση της ρύπανσης του ποταμού από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα, ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε τη διεύθυνση της ενεργειακής εταιρείας του Νορίσλκ επειδή καθυστέρησε να ενημερώσει έγκαιρα για τον συμβάν το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας
Η κατάσταση στο Νορίλσκ παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Προστασίας της Φύσης, οι ποσότητες των επιβλαβών ουσιών που έπεσαν στον ποταμό υπερβαίνουν τους φυσιολογικούς δείκτες κατά δεκάδες χιλιάδες φορές. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της εν λόγω αρχής, Σβετλάνα Ραντιόνοβα, στο έδαφος διαχύθηκαν 6.000 τόνοι πετρελαίου ντίζελ και στον ποταμό 15.000 τόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.