Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Έπνιξαν στα Χημικά τη μεγάλη Συγκέντρωση κατά της Καύσης Σκουπιδιών


Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων και την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης. Ενημερωθήκαμε από τον ΤΑΣΟ ΣΑΡΑΝΤΗ και την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.



Με έντονη χρήση βίας και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αντιμετώπισε η αστυνομία τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, μόλις κατέφθασαν έξω από τις εγκαταστάσεις της πρώτης.

Στο συλλαλητήριο (13/06) συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 Βολιώτες όλων των ηλικιών, αλλά και πολλοί νέοι, μέλη συλλογικοτήτων, πολιτικών κινήσεων και φορέων κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και κατά της καύσης σκουπιδιών.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και ακολούθησε πορεία έως την ΑΓΕΤ. Εκεί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχτεί μπροστά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ προχώρησε σε χρήση χημικών, ακόμη και πάνω σε γυναικόπαιδα προκειμένου να διαλύσει τον κόσμο.
Όπως ανέφερε στην «Εφ.Συν.» πολίτης που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, δακρυγόνο έπεσε πάνω στην πλάτη ηλικιωμένης γυναίκας.
Αρκετά άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ενώ ακολούθησαν προσαγωγές τουλάχιστον 7 ατόμων.
Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν ακόμη και γιαγιάδες και παιδιά που αποκλείστηκαν στην παραλία μπροστά από την ΑΓΕΤ και εκεί συνελήφθη ένας πολίτης που πήγε να τους βοηθήσει.
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, άνδρες της αστυνομίας που επέβαιναν αμάξι με συμβατικές πινακίδες και αριθμό κυκλοφορίας ΒΟΝ 1152 συνέλαβαν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία στη γέφυρα του Ανάπηρου καθώς επέστρεφαν από αυτή.
Το βράδυ κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο Αλιβέρι απαιτώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Της σημερινής διαδήλωσης, είχαν προηγηθεί ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Βόλου μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 5 Μαΐου 2018, όπου 10.000 Βολιώτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης. Ανάλογος, αν όχι μεγαλύτερος, ήταν ο αριθμός των Βολιωτών που συμμετείχε και στο συλλαλητήριο τον Απρίλιο του 2019, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς χιλιάδες μαθητές και φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης.

Πηγή: ΤΑΣΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


Δείτε και το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.