Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

«Όχι Πλαστικά στη Θάλασσά μου»: Πανελλαδική Δράση Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον


«Όχι πλαστικά στη θάλασσά μου» είναι το μήνυμα της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Δράσης που υποστηρίζεται από 27 Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, από όλη τη χώρα, που ενώνουν δυνάμεις και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα-πρόκληση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και τοπική κοινωνία λίγο πριν αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές.



Στη Δράση συμμετέχουν:

·         οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Πέλλας, Πρέβεζας και Δωδεκανήσου και
·         οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Β’, Γ’ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Έβρου, Ημαθίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σερρών, Φθιώτιδας, Χανίων, Χίου και Κυκλάδων, δια των υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Από κοινού, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία δράσης για να αναδείξουν το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκαλούν τα πλαστικά στα Θαλάσσια Οικοσυστήματα.
Όπως υπογραμμίζουν, η συνεργασία αυτή των 27 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας δίνει την ευκαιρία συνάντησης και αλληλεπίδρασης Εκπαιδευτικών, Πολιτών και Φορέων, με στόχο την αλλαγή σε σχέση με το πλαστικό στη ζωή μας.
Όπως αναφέρουν οι Υπεύθυνοι, «αλλάζουμε συνήθειες που αφορούν στη χρήση πλαστικών ακολουθώντας μια 15ήμερη agenda, εντάσσουμε την αλλαγή στην καθημερινότητά μας για αυτό το καλοκαίρι και για όλη μας την ζωή».

«Αποτυπώνουμε και δημοσιοποιούμε τις καλές πρακτικές
στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, στην Ομάδα: ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ

Επηρεάζουμε θετικά ο ένας τον άλλο και οι νέες συνήθειες γίνονται στάση ζωής».
Σημειώνεται ότι μέσα σε μια βδομάδα η ομάδα υποστηρικτών της δράσης, έφτασε τα 1.000 άτομα και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.