Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Καλαμάτα: Σκέπασαν τα Βότσαλα της Παραλίας με Άμμο!


Ιδιαίτερα αρνητική η παρέμβαση σε τμήμα της παραλίας Καλαμάτας που σκεπάστηκε με άμμο θαλάσσης από μηχανήματα. Στο ΜESSINIA LIVE, από όπου ενημερωθήκαμε, έφτασαν αναφορές πολιτών που έκαναν αυτές τις μέρες τον περίπατό τους στην παραλία και διαπίστωσαν έκπληκτοι την αλλαγή στην ακρογιαλιά.  Αντί για το σύνηθες βότσαλο που έχει η παραλία, αυτά είχαν επικαλυφθεί από άμμο εν όψει προφανώς και του ανοίγματος των καταστημάτων.
Ωστόσο, η παρέμβαση που έγινε, έχει αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της παραλίας, της οποίας χαρακτηριστικό της είναι το ψιλό βότσαλο, με εξαίρεση την περιοχή στο “Φιλοξένια” όπου η άμμος κυριαρχεί.
Δείτε την παραλία Καλαμάτας με τα χαρακτηριστικά της Βότσαλα:
 

ΜΑΡΙΣΤΑ ΟΡΦΑΝΟΥ - Η παραλία Καλαμάτας με τα χαρακτηριστικά της βότσαλα

Η «νέα» εικόνα της παραλίας Καλαμάτας -  έτοιμη για “ράλι Ντακάρ”:


ΜΑΡΙΣΤΑ ΟΡΦΑΝΟΥ - Η «νέα» εικόνα της παραλίας Καλαμάτας


Η εικόνα της παραλίας πάντως επικαλλυμμένης με άμμο ξενίζει, καθώς η παραλία είναι κοινό τοις πάσι αγαθό, δεν ανήκει στην ιδιοκτησία κανενός, και δεν μπορεί να διαφεντεύεται κατά το δοκούν, και όπως μας αρέσει.
Πέρα από τον καθαρισμό της από τυχόν φερτά υλικά, ή διαμόρφωση της υψομετρικής διαφοράς της παραλίας από το χειμώνα, δεν νοείται κανενός είδους  κάλυψη των βοτσάλων, προκειμένου να γίνει πιο δελεαστική η ακρογιαλιά στους εν δυνάμει επισκέπτες, πιο προσιτή στις…ξαπλώστρες και τα τραπεζάκια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν καταστηματάρχες παίρνουν άδεια και “οργώνουν” με μηχανήματα την παραλία, απλώνοντας την άμμο πάνω στα βότσαλα ακόμα και μέχρι το κύμα.
Πρέπει να σταματήσει η “συνήθεια” αυτή, και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε την παραλία του Μαϊάμι στην Καλαμάτα…Άλλωστε, ο κάθε τόπος έχει τη δική του μοναδική ομορφιά.

Πηγή: Μαίρη Περδικέα - ΜESSINIA LIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.