Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Οι Σταγιάτες απαντούν στον Αχιλλέα Μπέο: Κανένας δεν αγγίζει του Πηλίου τα νερά


Με ισχυρή αστυνομική παρουσία, και παρουσία καμερών ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μετέβη την Παρασκευή 5/6 στο χωριό των Σταγιατών προκαλώντας την άμεση αντίδραση των κατοίκων του, οι οποίοι, μιλώντας για εισβολή, έσπευσαν να χτυπήσουν τις καμπάνες του χωριού τους για να υπερασπιστούν τα αυτονόητα.



O Αχιλλέας Μπέος έστησε ένα επικοινωνιακό σόου στο αυτοδιαχειριζόμενο από το χωριό, παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών που χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, πετώντας έξω τα πράγματα των κατοίκων και αλλάζοντας τις κλειδαριές.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις συνολικές αποδοκιμασίες των κατοίκων, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους του περιβάλλοντός του και την αστυνομία, ο δήμαρχος Βόλου απαντούσε με προκλητική συμπεριφορά, δίνοντας το στίγμα πως προφανέστατα η παρουσία του στο χωριό είχε να κάνει με επιβολή και απαξία. Μετά από τόσα χρόνια αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι για να σώσουν την πηγή και το νερό τους, η πρώτη επίσκεψη του Δημάρχου Μπέου στους Σταγιάτες ήταν μια απόπειρα επίδειξης ισχύος. Ωστόσο μετά το κάλεσμα των κατοίκων και την ολοένα και μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου, ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε βιαστικά υπό συνεχόμενες αποδοκιμασίες.
Κάτοικοι και αλληλέγγυοι παρέμειναν στο χωριό μπροστά στο σχολείο που έγινε η εισβολή κρατώντας ανοιχτό το χώρο και ορίζοντας ομάδες περιφρούρησης. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΜΟΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΓΙΑΤΩΝ και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην εμπορευματοποιηθεί η “κρύα Βρύση” και να παραμείνει το νερό του χωριού τους “ελεύθερο”.
Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο 6 Ιούνη, έκτακτη Συνέλευση, όπου συζητήθηκε το θέμα. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με επόμενη ανάρτηση.
Δείτε και το σχετικό βίντεο στην Πηγή.

Πηγή: TETARTOPRESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.