Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Οι 10 Πόλεις με τον περισσότερο Ελεύθερο Χρόνο

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους το Άμστερνταμ, η Μασσαλία και η Άλις Σπρινγκς θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς.

 


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, οι κάτοικοί τους βιώνουν την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε, αυτές οι πόλεις έχουν τις λιγότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα. Για παράδειγμα το Άμστερνταμ, έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο, με 30,41 ώρες.

Ακολουθεί η Μασσαλία, με 31.48 ώρες και τρίτη η Άλις Σπρινγκς στην Αυστραλία με 31.82 ώρες.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ HOLLAND & BARRETT, εξέτασε τον μέσο όρο ωρών εργασίας σε κάθε πόλη, με στοιχεία από την ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (INTERNATIONAL LABOR ORGANIZATION), προκειμένου να προσδιορίσει το ελεύθερο χρόνο που αντιστοιχεί στους πολίτες.

Στην ίδια λίστα με τις πόλεις με τον χαμηλότερο εργασιακό χρόνο ανά εβδομάδα, είναι η Βιέννη, το ΄Οκλαντ, το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες, η Κοπεγχάγη, το Όσλο και η Ρώμη.

Στόχος της Holland & Barrett, πίσω από την συλλογή των δεδομένων, ήταν να βρουν τις πόλεις εκείνες που προσφέρονται για περισσότερη έκθεση στον ήλιο και κατ′ επέκταση στην περισσότερη συλλογή βιταμίνης D από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Με τον τίτλο «Ηλιόλουστες Πόλεις» (Sunshine Cities), η έρευνα υπολόγισε, σε σύνολο 210 πόλεων και με υψηλότερη βαθμολογία το 100, τις εργάσιμες ώρες ανά ημέρα και έκρινε πώς όσο λιγότερες ώρες, τόσο περισσότερος ελεύθερος χρόνος υπάρχει για να κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους της πόλης σε σχέση με τις ώρες ηλιοφάνειας κάθε πόλης, τα δωρεάν υπαίθρια αξιοθέατα και τις ώρες που κοιμόντουσαν οι άνθρωποι κατά μέσο όρο.

Σε περίπτωση που κάποια από τα στοιχεία που υπολόγιζε η έρευνα δεν ήταν διαθέσιμα, τότε η πόλη αυτή δεν συμμετείχε στην μελέτη.

Η Ρώμη ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της βιταμίνης D, καθώς είχε τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας, φιλοξένησε εκατοντάδες δωρεάν υπαίθρια αξιοθέατα και τέλος, είχε τις λιγότερες ώρες εργασίας και ύπνου.

Στην δεύτερη θέση ήταν η Άλις Σπρινγκς και τρίτη η πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.

 

Οι δέκα πρώτες «Ηλιόλουστες Πόλεις» είναι:

1. Ρώμη, Ιταλία

2. Άλις Σπρινγκς, Αυστραλία

3. Μαδρίτη, Ισπανία

4. Μασσαλία, Γαλλία

5. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

6. Λας Βέγκας, Ηνωμένες Πολιτείες

7. Καλάμα, Χιλή

8. Τελ Αβιβ, Ισραήλ

9. Μόσχα, Ρωσία

10. Βιέννη, Αυστρία

 

Φωτογραφία: Celso Mollo Photography via Getty Images

Πηγή: Natasha Hinde, HUFFPOST UK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.