Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

«Τα Μήλα»: η Ελληνική Συμμετοχή για τα 93α Βραβεία Όσκαρ

Η ελληνική συμμετοχή για τα 93α Όσκαρ 2021 έχει “κλείσει” και πρόκειται για την ταινία  «Τα Μήλα» σε σκηνοθεσία Χρήστου Νίκου και εκτελεστική παραγωγή της Cate Blanchett, όπου θα διαγωνιστούν στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2021.

 


Η πρώτη κινηματογραφική δουλεία του Νίκου, είναι και αυτή με την οποία άνοιξε η κατηγορία «Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας  ενώ προβλήθηκε επίσης και στο Telluride και το Τορόντο. Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που αγωνίζεται να ανακτήσει τη μνήμη του εν μέσω μιας πανδημίας που προκαλεί εκτεταμένη αμνησία. Η ταινία θα προβληθεί επίσης αυτήν την εβδομάδα στο 61ο ONLINE ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η Cohen Media Group έχει τα δικαιώματα της Βόρειας Αμερικής για τα «μήλα», τα οποία πήρε από την CAA και την Alpha Violet τον περασμένο μήνα. Η ταινία έχει επίσης πουληθεί σε Γαλλία (Bodega Films), Ιταλία (Lucky Red), Ελλάδα (Feelgood), Benelux (Filmfreak), Scandinavia (Scanbox Entertainment), Poland (New Horizons), Singapore (Anticipate Pictures), Austria (Filmladen) , Ελβετία (Trigon Film), Τσεχία (Artcam Films), Ανατολική Ευρώπη (HBO Ανατολική Ευρώπη) και πρώην Γιουγκοσλαβία (Fivia MCF). Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Curzon Artificial Eye απέκτησε δικαιώματα διανομής στη Βενετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ενώ η Madman Entertainment έχει τα δικαιώματα για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η ταινία, η οποία ήταν είχε πολύ μεγάλη επιτυχία στη Βενετία, έχει αποδειχθεί τρομερά προφητική καθώς αφηγείται μιας πραγματική πανδημία.

«Είναι μια πολύ περίεργη σύμπτωση που κατέληξα να κάνω μια ταινία για μια πανδημία λίγους μήνες πριν ο κόσμος βιώσει την πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο Νίκου στο “Variety” μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας.

“Φυσικά, ο κόσμος και η πανδημία που δημιουργήσαμε για τα  « Μήλα », που προκαλεί στους ανθρώπους αμνησία, είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που συμβαίνει τώρα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες που το κοινό θα αναγνωρίσει, καθώς τα «μήλα» ασχολούνται με την απομόνωση, την απώλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον, και αυτά τα ζητήματα έχουν ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας. Προσπαθήσαμε, ωστόσο, να δώσουμε μια αισιόδοξη προσέγγιση σε αυτό το θέμα.”

Μια σύντομη λίστα με 10 ταινίες για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία θα παρουσιαστεί στις 9 Φεβρουαρίου και οι πέντε επίσημες υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου. Τέλος, τα 93α βραβεία Όσκαρ θα πραγματοποιηθούν στις 25 Απριλίου.

Πηγή: SPEEDYNEWS.GR , με πληροφορίες από VARIETY.COM. Επιμέλεια: Άννα Σαϊνίδου

Το Trailer της Ταινίας «Τα Μήλα»:

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.